Селяни бунтують проти індустріального парку біля Львова через городи

У селі Рясне-Руське Яворівського району, що поблизу Львова, мешканці встановили блокпост, аби не допустити заїзду техніки на земельну ділянку, де Львівська міськрада планує будівництво індустріального парку. Сьогодні мешканці домоглися демонтажу елементів паркану поблизу ділянки, встановленого забудовником.

Про це 17 травня повідомив громадський активіст Олег Долінський, який перебував на місці події, передає IA ZIK.

«Уночі компанія, яка нібито володіє цією земельною ділянкою, почала встановлювати металоконструкції і паркан. Громада зорганізувалася і прийшла на місце події. Люди проти будівництва там індустріального парку, оскільки споконвіку там були їх городи. Щодо виділення цієї землі під індустріальний парк відкрито кримінальне провадження», – повідомив О.Долінський.

З його слів, на місці події були присутні близько 200 мешканців, активістів, учасників АТО.

«Підрядник погодився не споруджувати паркан, якщо таке рішення буде прийнято сільською радою. Таке рішення було відразу прийнято, оскільки на місці були присутні депутати, паркан демонтовано. Також мешканці встановили блокпост, де чергуватимуть люди, щоби техніка не заїжджала на територію ділянки», – додав О.Долінський.

На переконання мешканців Рясне-Руське, мер Львова Андрій Садовий незаконно продав під індустріальний парк ділянку, яка Львову не належить.

Як повідомлялося, Львівська міська рада шукає компромісні рішення, аби врегулювати ситуацію, що склалась із землею під Індустріальний парк, де селяни з с. Рясне-Руське облаштували городи. На початку весни там почали встановлювати підстанцію, однак люди вийшли на пікет і перешкодили роботі техніки.

Раніше йшлося про те, що міський голова Львова Андрій Садовий хоче приєднати до міста село Рясне-Руське, аби легалізувати незаконно продані землі на території цього населеного пункту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: