Це колосальне задоволення, у першу чергу, собою, — перша українка, яка піднялася на Еверест

ірина-галай
Ірина Галай. Фото: redbull.com

22 травня у Львові Ірина Галай, яка рік тому стала першою українкою, яка підкорила найвищу вершину світу, гору Еверест, поділилася своїми враженнями від подорожі.

Своє сходження на Еверест Ірина Галай почала у квітні 2016 року і дісталася вершини 20 травня. Протягом місяця Ірина разом з командою подолали майже 9 тисяч метрів. За цей час вони ночували у штурмових і базових таборах, обходили мертві замерзлі тіла подорожувальників, не спали ночами та дихали через кисневі балони.

«Звичайно, неприємно, коли ти ідеш виснажена, розумієш, що ще до вершини деякий час і бачиш мертвих людей. Ніхто нормально не відреагує на це. Але тут ти розумієш, що ти прийшла сама, ніхто тебе не змушував. Тому у тобі прокидається сила волі, переступання через себе допомагає на це закрити очі», — згадує Ірина.

Читайте також: Цікаво було б розгорнути прапор Львова на вершині піку Лєніна, — альпініст Роман Городечний

До підйому на Еверест Ірина Галай активно готувалася півроку: щодня біг, також бокс, фіт-кросс, стретчинг тощо. Каже, що до останнього не була певна, що буде підійматися. Утім, коли упевнилася у цьому, була невимовно щаслива.

«Це колосальне задоволення, у першу чергу, собою. Ти настільки стаєш сильнішою! Відчуваєш, як ця сила тебе наповнює, розумієш, що ти це зробила, незважаючи на мільйон різних факторів, які могли тебе зупинити», — додає Ірина Галай.

На свою мандрівку вона витратила 60 тисяч доларів. Ірина зізнається: альпінізм – це її хобі, у житті ж вона — директорка відділу маркетингу нафтової компанії.

Читайте також: Два океани за плечима: історія львів’янина, який самотужки перетнув Атлантику та Індійські води (інтерв’ю)

«Хобі не заважає роботі, адже мені для неї потрібен хіба що інтернет та ноутбук, — зазначає Ірина. — Я не планую зупинятися на досягнутому. Є ще кілька вершин, які я хочу підкорити суто для себе. Вже у червні буду летіти до Антарктиди».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: