США готові застосувати силу проти КНДР у разі необхідності

_96823954_dd27c3c4-f166-4aed-b979-ad3a968901d1

США заявили, що задіють свої "численні військові сили" щодо Північної Кореї, "якщо буде потрібно". Про це повідомила представник США Ніккі Хейлі на засіданні Ради Безпеки ООН, яке зібрали після випробування КНДР міжконтинентальної балістичної ракети.

США заявили, що задіють свої «численні військові сили» щодо Північної Кореї, «якщо буде потрібно». Про це повідомила представник США Ніккі Хейлі на засіданні Ради Безпеки ООН, яке зібрали після випробування КНДР міжконтинентальної балістичної ракети.

Про це пише ВВС Україна.

Вона назвала запуск ракети різкою військовою ескалацією, а також пригрозила торговельними обмеженнями.

Запуск балістичної ракети, останній з яких КНДР здійснила у вівторок, суперечить забороні Ради Безпеки.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс та його японський колега Томомі Інада заявили, що запуск ракети є «неприйнятною провокацією».

У заяві Міноборони США йшлося про те, що у телефонній розмові генерал підтвердив, що США готові захистити Японію та забезпечувати стримування.

Пані Хейлі у середу сказала, що пробний запуск Північною Кореєю балістичної ракети «швидко закрив можливість дипломатичного рішення».

«США готові використовувати весь спектр наших можливостей, щоб захистити себе і своїх союзників», - сказала вона на засіданні Ради Безпеки ООН.

«Одна з наших можливостей полягає у наших численних військових силах. І ми будемо їх використовувати, якщо буде потрібно, але ми не хотіли б рухатися у цьому напрямку», - сказала Ніккі Хейлі.

Пані Хейлі також додала, що обговорювала цю проблему з президентом США. За її словами, США можуть припинити торгівлю з країнами, які продовжують торгувати з Північною Кореєю, порушуючи так резолюції ООН.

«Ми перевіримо кожну країну, яка вирішить вести бізнес з цим незаконним режимом», - сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: