Активних громадян закликають долучитися до просування законопроекту 6240

http://photo.unian.net

Усі бажаючі можуть спонукати владу прийняти законопроект «про забезпечення доступу до виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян».

Про це 12 липня заявив аналітик громадського холдингу «Група впливу» Роман Кисленко, передає ІА Дивись.info.

Експерт каже, що законопроект у березні 24 народні депутати зареєстрували у ВРУ. У квітні Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України рекомендувало парламенту прийняти проект №6240 у першому читанні. Також він отримав позитивну оцінку від Комітету з прав людини.

Читайте також: У Львові презентували законопроект про участь переселенців у місцевих виборах

«Кожен може долучитися до адвокаційної компанії, кожен може підписати звернення, також кожен може особисто написати листа народному депутату або голові комітету з проханням розглянути і дати позитивні висновки, — каже Роман Кисленко. — Також можна звертатися до місцевих депутатів з проханням, щоби вони зверталися до народних депутатів. Це не протирічить законодавству України».

Нагадаємо, законопроект передбачає внесення змін до Закону «Про державний реєстр виборців» та суміжних інших нормативно-правових актів, спрямованих на забезпечення виборчих прав ВПО в Україні у всіх видах виборів. Законопроект також дозволить голосувати громадянам України за їхнім фактичним місцем проживання за рахунок спрощення процедури реєстрації виборців та усунення прив’язки виборчої адреси виборця до реєстрації його місця проживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: