Депутат міськради вимагає від Садового пояснити, куди дівали гроші, виділені на вивезення сміття

DSC_7949-e1481961900303

У зв’язку з тим, що Львівська облдержадміністрація повідомила, що скерувала перевізникам ТПВ 12 мільйонів 854 тисячі гривень за місяць, депутат міської ради Ігор Телішевський надіслав запит на ім’я Андрія Садового, з вимогою пояснити, на що пішло понад 200 мільйонів з бюджету ЛМР.

7 серпня на сайті ЛОДА повідомлялося, що за даними департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства за місяць скерували 12 мільйонів 854 тисячі гривень на компенсацію перевізникам ТПВ, які вивозять відходи з міста Львова. А це значить, що було витрачено удвічі менше коштів, ніж витрачала Львівська міська рада.

У ЛОДА запевняють, що такого результату вдалося досягнути завдяки введенню системи контролю та зважування сміття.

«Депутати фракції «Українського об'єднання патріотів – УКРОП» у Львівській міській раді неодноразово вимагали публічного звіту міського голови та оприлюднення аудиту ЛКП «Львівспецкомунтранс» про витрачені кошти на вивезення сміття під час пленарних засідань ЛМР і жодного разу не отримували відповіді, лише додаткові вимоги про виділення мільйонів бюджетних коштів.

Громада міста повинна побачити, куди саме пішло понад 200 мільйонів громадських коштів, і чи мова не йде про їх відмивання? І головне: хто саме буде відповідати за цю невмотивовану розтрату? Чекаю на відповідь», – написав у Фейсбук Ігор Телішевський.

Нагадаємо, що ІА Дивись.info писала про кошти, які виділялися на ЛКП «Львівспецкомунтранс». Користуючись тільки відкритими джерелами, ми нарахували 157 мільйонів гривень, виділених лише нинішнього року. І ще майже 30 мільйонів – кредитні кошти на сміттєпакувальний прес та конвеєр.

Якщо зробити дуже приблизні підрахунки і помножити суму, яку ЛОДА виділила перевізникам ТПВ за місяць, на 12-ть, то отримаємо менше 150 мільйонів гривень. Відтак виникає запитання, куди ж йшли кошти ЛМР у той час, коли більшість сміттєвих майданчиків залишалися тривалий час переповненими?

Нагадаємо, що після того, як ЛКП «Львівспецкомунтранс» було передане в оперативне управління ЛОДА, у міській раді створили нове підприємство «Екомісто», адже 13 червня виконавчий комітет Львівської міськради погодив участь комунального підприємства «Спецкомунтранс» в проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», а також надав дозвіл на укладання угоди про передачу кредиту на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Йдеться про 40 мільйонів євро (або 1 млрд 160 млн грн) від Європейського інвестиційного банку. Позику місто отримає на 25 років із пільговим періодом під приблизно 1,5% річних.

Виходить, що новим отримувачем чергового кредиту буде «Екомісто».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: