Одіозний суддя Кицюк більше не суддя

21314689_10208427148670770_5437645365756133993_n

Вища рада правосуддя відмовилася вносити подання президентові Петру Порошенкові про призначення кількох суддів, зокрема Віктора Кицюка на посаду судді Печерського райсуду Києва.

Про це повідомляє речниця ВРП Оксана Лисенко на своїй сторінці в Facebook.

«ВРП відмовила у внесенні подання президентові України про призначенні Білика Олександра Володимировича – на посаду судді Голосіївського районного суду міста Києва; Кицюка Віктора Петровича – на посаду судді Печерського районного суду міста Києва та Ноздрякова Станіслава Вікторовича – на посаду судді Подільського районного суду міста Києва», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, Кицюк виносив постанови у справах про адміністративне правопорушення відносно активістів Автомайдану.

Йому оголошено підозру у винесенні свідомо неправосудних рішень.

Як нагадує член Громадської ради доброчесності при Вищій кваліфікаційній комісії суддів адвокат Роман Маселко, раніше ВРП взагалі відмовилась будь-яким чином покарати Кицюка.

«Сьогодні ж ВРП відмовилась продовжити його повноваження безстроково. Це не покарання, але тепер Кицюк хоча б вже не буде отримувати зарплату та мати статус судді», – наголошує адвокат.

Маселко також нагадав, що суддя Голосіївського суду Києва Олександр Білик позбавив прав аж 9 невинних учасників поїздки до Межигіря.

«Але не лише повністю уник будь-якого покарання, але і у 2016 році був рекомендований діючою ВККС на обрання безстроково. Тепер і його буде звільнено», – зазначив адвокат.

УП

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: