100 тонн книжок: у Львові офіційно стартував Форум видавців (фоторепортаж)

IMG_2316

13 вересня у Львові офіційно стартував Форум видавців. На подію завітали не тільки представники місцевої влади, інтелігенції, а й закордонні гості.

 

Наразі на території Палацу мистецтв у Львові активно тривають останні підготовчі роботи учасників: вони розставляють ятки, викладають сотні книжок на столики та паралельно потроху продають свою продукцію — ті, хто прийшов на офіційне відкриття, одразу ж біжать поповнювати свої книжкові полички. А поповнювати є чим: на 24 Форум привезуть понад 100 тонн книжок. Крім того, цього року українські видавництва видали кілька тисяч назв нових книг спеціально до події.

Ті ж, хто набрався терпіння, для початку пішов послухати знаних гостей заходу.

«Львів — унікальне місце. На нього багато що впливало, хоча б взяти назву міста, яка змінювалася іноді. Я думаю, що це дуже важливо для культури міста. Саме Львів — це та локація, яка характеризує автора, письменника, це особа, яка зазнала багато впливів і через яку проходили різні течії і тільки завдяки цьому вона формується», — каже Жульєн Бержо, спеціальний  гість Форуму видавців, французький графічний новеліст.

Натомість в одну мить усю увагу привернув до себе Міхеїл Саакашвілі.

І вже всі журналісти та оператори помчали за ним, а француза лишили сам на сам з публікою, яка вдячно, оплесками, підтримувала його слова. «Громадянин світу» купив кілька книжок і залишив подію, так і не відвідавши жодного з 890 запланованих літературних, мистецьких, освітніх та соціальних заходів, а також 14 тематичних кластерів та 10 спецпроектів. Уже встигли побувати на Форумі мер Андрій Садовий, нардеп Олег Ляшко, заступник голови ОДА Ростислав Замлинський та інші.

Крім цього, протягом Форуму, 13-17 вересня, гості зможуть особисто зустрітися з понад 1000 авторів, художників, культурних діячів тощо. Серед них як українські, так і закордонні представники.

 

Аби ви не загубилися у величезній кількості книжок, які пропонують на ярмарку, ІА Дивись.info підготувала 10 книжкових порад від редакції. Також на нашому сайті згодом читайте інтерв’ю з непересічними авторами та дивіться репортажі з найзнаковіших подій Форуму.

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Фото: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: