Маленьку львів’янку Анастасію оперуватимуть польські та українські хірурги

IMG_4392
Анастасія Чупило потребує дороговартісної операції, яку у Львові робитимуть уперше

У десятирічної Анастасії Чупило зі Львова запущений сколіоз — у дівчинки на спині росте горб. Аби запобігти розвитку хвороби, їй необхідна операція.

Анастасії Чупило 10 років. У дівчинки критична стадія сколіозу, який прогресує — на спині росте горб. Аби побороти хворобу, їй необхідна операція зі встановлення конструкції, яка не дозволить хребту викривлятися ще більше.

«У Настуні стрімко почав розвиватися сколіоз, це запущена стадія. Їй можна зараз зробити операцію і повністю вирівняти хребет, але вона продовжує рости, тому зробити ми цього не можемо, інакше зупинимо ріст хребта, — пояснює нейрохірург Андрій Мизак. — Відтак, зараз нам треба підтримати викривлений хребет, щоби через 3-4 роки, коли вона виросте, ми могли остаточно зробити операцію по його випрямленню. Якщо ми цього робити не будемо, кривизна збільшиться і ми нічого не зможемо змінити».

Насті мають поставити імпланти, які будуть підтримувати хребет, але, у той же час, дозволятимуть йому рости далі. Андрій Мизак порівнює цю систему із тим, як люди прив’язують до молодого дерева паличку, аби вона його підтримувала і не дозволяла кривитися. За його словами, це непроста операція, але вона не є дуже важкою для спеціалістів, які вміють її робити. Така операція у Львові пройде вперше.

Андрій Мизак

Зараз Настя готується до оперативного втручання.

«Вона почувається більш-менш добре. Але через те, що у неї горб, має психологічні проблеми, адже кожна дівчинка хоче бути красивою. Крім того, горб матиме наслідки у старшому віці, тому ми хочемо зараз зробити те, що би дозволило їй жити легше», — зазначає Андрій Мизак.

Нейрохірург Тарас Микитин, який веде дівчинку, каже, що Настя дуже позитивна і оптимістично налаштована.

Нейрохірург Тарас Микитин

«Її оперуватиму я разом із колегами з України та Польщі. Якщо все буде добре, плануємо зробити це у понеділок, — каже Тарас Микитин. — До цього ми робили таку операцію дорослій жінці. Триває вона від 2 до 5 годин».

Після операції на маленьку Настю також чекає період реабілітації. Відновлюватиметься дитина у Львівській міській дитячій клінічній лікарні.

Зазначимо, що родина продовжує збирати гроші на лікування, адже самої зарплати батька, водія тролейбуса, не вистачає. Наразі силами небайдужих вдалося зібрати близько 17 тисяч гривень (це трохи менше третини від необхідної суми). Титанові імпланти, які мають допомогти Анастасії, коштують 2 тисячі євро.

ОНОВЛЕННЯ (12.10.2017):

Насті вже провели операцію, в результаті якої вирівняли хребет. Мультимедійний репортаж про це читайте тут

Реквізити для збору коштів:

Розрахунковий рахунок банку: 2924 4825 509100 305299, ЄДПРОУ 14360570.

Номер картки: 5168 7573 2106 4539 на ім’я Матіяшек Ірини Володимирівни, соціального педагога школи-інтернату №2. Контактний номер телефону: 097 3466 339.

Кошти надсилайте з поміткою «благодійний внесок для Анастасії».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: