Учасниці флешмобу #дякуюданков прийдуть до суду підтримати лікаря (фото)

2017-kozepere-szabadon-valaszthatjak-meg-kezeloorvosukat-az-ukranok

27 жовтня в Шевченківському суді Львова розглядатимуть справу лікаря Олега Данкова, завідувача пологового відділення 3-ої клінічної лікарні Львова. 

27 жовтня в Шевченківському суді Львова розглядатимуть справу лікаря Олега Данкова, завідувача пологового відділення 3я-ої клінічної лікарні Львова. 

Обвинуваченню йдеться про неналежне виконання лікарем професійних обов'язків, у результаті чого загинуло новонароджене немовля.

Про розгляд справи стало відомо із списку судових справ, призначених до розгляду Шевченківським судом Львова.

Отож, смертельний випадок стався майже 4 роки тому у пологовому будинку на вул. Раппопорта у Львові – пологи приймав особисто завідувач відділенням Олег Данков. Довго тривало слідство у справі, а 10 листопада 2016 року лікарю було висунуто обвинувачення у скоєнні злочину – причетності до смерті дитини.

Фото: Фотографії старого Львова

Весь час львів'яни та породіллі, в яких Данков приймав пологи, захищали та підтримували лікаря, щоб законно і дієво повпливати на суд і суддю.

Минулого року, у соціальній мережі Facebook створили спільноту із назвою #дякуюданков, аби висловити підтримку лікарю, якого звинувачують у смерті дитини.

Читайте також: У мережі опублікували тисячу історій пологів, які приймав лікар Данков

У публікаціях спільноти матері ділилися світлинами своїх дітей та розповідями про пологи, які приймав лікар Данков. Зазначимо, їх назбиралося чимало. В результаті активності учасників спільноти #дякуюданков, численні звернення були долучені до справи.

Отож, цього тижня знову відбудеться суд по цій справі. Яким буде вирок, невідомо. «Справа іде не на користь нашого лікаря, йому загрожує до 2-х років ув'язнення», - написала вчора учасниця спільноти #дякуюданков. 

 

Читайте також: Батьки померлих дітей обіцяють побороти халатність у пологових будинках Львова (Фото)

Нагадаємо, слідство у цій справі тривало так довго з різних об'єктивних та суб’єктивних причин. Прокуратура вимагала обрати для підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, проте суддя вирішила по-іншому. Лікар вийшов із зали під «особисте зобов’язання». Це означає, він повинен прибувати за першою вимогою слідства і не зможе покидати територію Львова без згоди спеціальних органів. До слова, клопотання про обрання міри запобіжного заходу суддя розглядала у закритому режимі.

Як ми повідомляли раніше, упродовж 2015-2016 років у Львові зареєстрували 155 випадків дитячої смертності. Найбільше дітей помирають у стінах львівських лікарень у віці до одного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: