Сили МВС залишають периметр під стінами парламенту

original

Міністр внутрішніх дав команду зняти сили МВС, які несли службу під стінами Верховної Ради, де розбили наметове містечко протестувальники.

Про це на свої сторінці у Фейсбук написав Арсен Аваков.

«Витрачати державні ресурси і охороняти далі цей мотлох під Радою більше не маємо наміру. Дав команду зняти сили МВС з охорони периметра «масового протесту в 30 осіб», – написав Аваков.

Відреагував на допис міністра колишній очільник Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, який є одним із організаторів протестів під стінами ВР.

«Давно пора! Сподіваюся, під словом «мотлох» маються на увазі Розенблат, Березенко, Ляшко та інші славні представники бариг у владі, бо Нацгвардія охороняла не протестувальників, а депутатів від людей, які прийшли з ними поспілкуватися.

Сподіваюся, 7-го листопада, коли депутати Ради складатимуть іспит народу, вони не опиняться за спинами нацгвардійців, і 7-го люди зможуть проходити вільно, без проходження декількох кордонів поліції для спілкування з депутатами з приводу невиконаних обіцянок.

Дорогі депутати, дотримуйтесь наказу вашого міністра і приходьте на засідання без охоронців і не через задній хід, щоб подивитися в очі вашим співгромадянам, вони вам гарантують фізичну недоторканність в обмін на зняття депутатської недоторканності та виконання іншого обіцяного, якого вже три роки чекають.

P.S.

І до речі, повернете в казну 1,3 мільйона вже витрачених гривень за вивезення трьох моїх грузинських друзів на спецрейсі?» – написав Саакашвілі.

Нагадаємо, 17 жовтня під Радою відбувся мітинг із вимогою провести політичну реформу в Україні. Ключовими вимогами учасників акції були зміна системи виборів в Україні, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Під час мітингу правоохоронці блокували нардепів і активістів, які намагалися пронести намети для мітингувальників під Радою. Пізніше, під час спроби пронести намети через блокпости почалися сутички мітингувальників і правоохоронців. Унаслідок зіткнень під Радою постраждали щонайменше три людини (двоє цивільних і поліцейський).

Зрештою було розбите наметове містечко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: