У 2018 році акцизи на сигарети виростуть на 30%

123300
Фото: Закон і Бізнес

Верховна Рада прийняла за основу проект закону, яким передбачається підвищення вартості акцизів на тютюнові вироби.

За прийняття законопроекту №6776-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» в першому читанні в редакції парламентського комітету проголосували 260 народних депутатів, передає Економічна правда.

Проектом передбачається поступове підвищення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби та мінімального акцизного податкового зобов'язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів, а саме у 2018 році - на прогнозний індекс споживчих цін 11,2% і додатково на 16,7% ( тобто, з урахуванням попередньої індексації в середньому на 29,7%), а в наступні роки - на 20% до рівня, еквівалентного 90 євро за 1000 штук.

Проектом передбачається, що з 1 січня 2025 будуть дотримані вимоги Директиви Європейського Союзу №2011/64/ЄС від 21 червня 2011 року про структуру та ставки акцизів, які застосовуються до тютюнових виробів щодо частки акцизу в середньозваженої роздрібної ціни продажу сигарет як мінімум 60%.

Для цього вводиться механізм визначення такої ціни. При цьому комітет виключив запропоновану Мінфіном прив'язку ставки акцизу на сигарети до євро.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: