«Свічки» для Сихова. Львівський виконком зі скандалом погодив будівництво 25-поверхівки (фото)

24946309_1997391287212055_733642034_o

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету ЛМР було гаряче, адже йшлося про погодження нашумілого проекту.

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умов та обмеження для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзОВ «Авалон статус» багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на просп. Червоної Калини, 60 (9 черг будівництва).

Як пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський цільове призначення ділянки - для будівництва і обслуговування багатоквартирних житлових будинків та торгово-розважальної інфраструктури. «Згідно з планом зонування, це зона Г-2. Це торгово-ділові зони районного рівня з допустимою забудовою будівель змішаного використання з житловими одиницями  на верхніх поверхах. Пропонований об’єкт розглядався на містобудівельній раді, де умовою було створення площі не менше 40% для громадських потреб торгового та офісного призначення. Площа нежитлових приміщень складає понад 70 тис. кв.м. ця площа приблизно дорівнює «Форум Львів» - якщо порівняти. Кількість робочих місць не менше 300 до 1300 за попередніми розрахунками», - розповів Юліан Чаплінський.

Втім активісти ГО «Кращий Сихів» закликали не погоджувати проект у такому вигляді. «Там 60% забудови - житло. Не передбачено дитячого садка, збільшення доріг. Вимагаємо збільшити площу громадської забудови і зменшити житлової. Гострої потреби в житлі на Сихові немає, але є проблема з інфраструктурою. В першу чергу може бути збудоване житло, а офіси не збудують», - заявили активісти.

Натомість як розповів Юліан Чаплінський проект передбачає центр дошкільного дозвілля.

Своє захоплення проектом висловив міський голова Львова. «Перший у Львові 25-поверховий офісний центр  - це круто», - заявив Андрій Садовий.

«Вимагати будете вдома», - заявив активістам депутат міської ради, співвласник компанії «Авалон», Григорій Козловський.

«Тут є мешканці і депутати з Сихова, які мають інше бачення. Освоїти такий район недешеве задоволення, це має бути дорого і красиво. Це має освіжити місто. Щодо соціальних потреб, які там будуть реалізовані, то ми  погоджували все з архітектурою. Ми збільшили паркомісця з 500 до 1000, була «свічка» одна, домінанта – ми її опустили вниз, консультації велися 3 місяці», - заявив депутат.

 

При цьому заяви активістів він назвав маніпуляціями. У суперечку втрутилися інші депутати. Активістів підтримав Ігор Дякович. «Волею виборців я можу вимагати. Тут пропонується збудувати 1300 квартир, в які заселяться молоді сім’ї  – це тисяча дітей. Там мають бути побудовані школи і садки з розрахунку один до одного, тобто на кожну дитину місце в садку і в школі, щоб діти не їхали в інші райони», - заявив Ігор Дякович.

Цьому заперечив Андрій Карбовник. «Згідно закону підприємець здійснює діяльність на свій страх і ризик і ніхто нічого від нього не може вимагати. Близько 20 років стояв пустир. Добре, що там будують сучасні будинки. А щодо садків, то забудовник сплатить інвестиційний внесок і на ці гроші можна будувати садок. А проблем зі школами на Сихові немає. Діючі школи не заповнені», - заявив депутат. «Ми так і не почули – чи буде дотримана зона Г-2. Нам в цьому районі жити», - обурилися активісти.

«Зараз зайде 100 чоловік – сихівчан і скажуть і вам пояснять, що вони хочуть там жити. В мене там батьки живуть і племінниця. Якщо хтось вважає, що ми є нечесною фірмою - може піти в суд»,  - відповів Григорій Козловський.

При цьому у коридорі мерії від початку засідання перебувало кілька десятків осіб, серед яких можна було побачити представників ГО «Розвиток громади», та «Правого Сектору».

Перед голосуванням Андрій Садовий ще раз підтримав проект, ще й порадив, як можна капіталізувати майбутнє житло. «Зробити місток від цих будинків до парку, а в самому парку облаштувати зону дитячого відпочинку. Це капіталізує житло на порядок», – заявив міський голова.

Зрештою містобудівні умови були погоджені, а препалка між активістами і забудовником продовжилася у коридорі, де активісти пообіцяли звернутися до суду.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: