9 січня починається реєстрація на пробне ЗНО-2018

ct-750x422
Фото: Трибуна

З 9 по 31 січня 2018 року в Україні триватиме реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання 2018 року

З 9 по 31 січня 2018 року в Україні триватиме реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

Про це під час прес-конференції розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Дивись.info.

«Львівський центр щороку надає бонуси при реєстрації - роботи 100 перших осіб, які зареєструються на пробне з української мови, 200 – з іноземної мови і 300 – з математики будуть перевірені екзаменаторами і їм будуть надані результати. Це створює ажіотаж. Реєстрація розпочнеться в 00:00 год. Минулого року в 00:24 год вже було зареєстровано 100 учасників з української мови. Щоправда 300 з математики не було зареєстровано за весь час дії бонусу», – розповіла Лариса Середяк.

Пробний тест з української мови та літератури проводитимуть 24 березня, а 31 березня – з усіх інших предметів. В центрі оцінювання якості освіти передбачають збільшення учасників пробного ЗНО завдяки студентам ВНЗ 1-2 рівнів акредитації, яким наступного року доведеться здавати ЗНО з української мови.

«Прийнято рішення, що пункти тестування 24 березня будуть в усіх районних центрах. Оскільки це буде на основному тестуванні, щоб діти далеко не їхали. 31 березня – визначені міста, де будуть відкриті пункти тестування , адже це є на основній сесії у Львові, Дрогобичі, Самборі, Стрию, Новояворівську, Червонограді, Бродах, Жовкві та Сокалі», - зазначила Середяк.

За її словами, щодо іноземної мови – визначено чітко 5 міст, де щороку відбувається тестування – Львів, Дрогобич, Самбір, Стрий, Червоноград. «При реєстрації потрібно обрати місто. Ці міста мають бути обладнані технікою – колонкою з хорошим звуком, щоб можна було добре виконати аудіювання. Ми розуміємо, що будь-які скарги на те що було погано чути  - це порушення, яке зобов’яже нас  брати людей на додаткову сесію», - розповіла Лариса Середяк.

Вона також нагадала, що пробне ЗНО є платним, а вартість участі у такому тестуванні становитиме 132 гривні за одне ЗНО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: