Саакашвілі вивезли на польському чартері, вартість такого польоту – 8 тисяч євро – «Схеми»

ED1E8E7D-3DB8-45B2-9EC6-7AA992E63832_w1023_r1_s
Фото: Схеми

Літак, яким вивезли до Польщі екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі, належить польській авіакомпанії, вартість перельоту становить 8 тис. євро.

Про це повідомляють журналісти програми «Схеми».

Як повідомляється, орендований літак Hawker Beechcraft Premier 1A з бортовим номером SP-RDW вилетів о 16:33 в понеділок, 12 лютого, з аеропорту Бориспіль до Варшави. Борт має польську реєстрацію і належить авіакомпанії Jet Story.

Журналісти дізналися, що в Україні організувати цей рейс допомагала українська компанія Sky Handling.

«Ми співпрацюємо з цією компанією в Україні. Вони займаються технічними нюансами», - підтвердили інформацію в польській компанії Jet Story.

Повідомляється, що в польській компанії, яка здає в оренду літак, яким транспортували Саакашвілі, відмовилися відповідати на питання, хто оплатив переліт.

Як з'ясували журналісти «Схем», компанія пропонує своїм клієнтам переліт на такому літаку в напрямку Київ-Варшава за 8 тис. євро.

У відповідь на запит журналістів в авіакомпанії Jet Story відповіли, що «цей літак буде доступний на наступному тижні, після технічного обслуговування. Вартість перельоту - 8 тис. євро».

Нагадаємо, 12 лютого соратники Саакашвілі заявили про його затримання невідомими в центрі Києва. Згодом Державна прикордонна служба і Державна міграційна служба України заявили, що Міхеїла Саакашвілі повернули до країни, звідки він «прибув, порушуючи українське законодавство», за процедурою реадмісії. Саакашвілі вислали до Польщі, звідки він, не проходячи контролю, прибув до України у вересні 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: