Мешканці Львова знову отруїлись чадним газом

Зі зниженням температури повітря зростає небезпека отруєння чадним газом. Так, сьогодні, 8 грудня, у Залізничному районі отруїлась чадним газом одна особа. А вчора у Галицькому районі міста отруїлось троє мешканців, повідомили у прес-службі ЛМР.

Сьогодні о 10:58 год. на вул. Перова в квартирі отруїлась чадним газом мешканка 1979 року народження (15% карбоксигемоглобіну). Потерпілу було госпіталізовано до Львівської обласної клінічної лікарні. Працівники ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинили подачу газу до квартири. Попередня причина отруєння – порушення правил експлуатації газового обладнання (газова колонка у ванній кімнаті).

Вчора, 7 грудня, о 19:27 год. на проспекті Шевченка у квартирі на 3-му поверсі триповерхового житлового будинку отруїлись чадним газом 3 особи, 1956 року народження (12% карбоксигемоглобіну), 1985 року народження (8% карбоксигемоглобіну) і 1942 року народження (11% карбоксигемоглобіну).

Потерпілих було госпіталізовано до Львівської обласної клінічної лікарні. Працівники ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинили подачу газу до квартири. Причина отруєння з’ясовується.

«З жовтня місяця у нас почались отруєння чадним газом. За рік трапилось 42 випадки, потерпіли 72 людини, з них – 20 дітей. На жаль, трапився один смертельний випадок в лютому на вул. Шевченка.

Беручи до уваги аналіз, головними причинами є порушення правил експлуатації газового обладнання, порушення правил встановлення газового обладнання, недостатня тяга, перегрів пічки. У більше 20 випадках причини до кінця не встановлені. Це означає, що тяга працює, газове обладнання працює, але є євровікна, євродвері.

Ми ще і ще раз нагадуємо: чадний газ – це небезпечно. Сумна статистика свідчить про те, що, на жаль, люди легковажать і, відтак, потрапляють до медичних закладів. Тому просимо усіх пам’ятати ознаки отруєння чадним газом та, у разі їх виявлення, негайно викликати швидку медичну допомогу», - наголосив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутньою вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євровікна без повітрофільтрів та в гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м'язова слабість, задуха, червоний колір обличчя, потьмарення свідомості. Тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: