У Львові кількість звернень на оперативну лінію "102" зросла майже удвічі

Останнім часом львів’яни стали частіше скаржитись на проблеми зі додзвонюванням на лінію 102. Ситуацію прокоментував начальник Штабу ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун.

- З початку року на телефонну лінію 102 надійшло 192810 повідомлень громадян. Це повідомлення не лише від львів’ян, а й від мешканців Яворівського, Пустомитівського, Жовківського районів області, а також телефонні повідомлення, що надходять на спецлінію 112. З початку 2015 року таких повідомлень надійшло 15266.

Мешканців Львова цікавить як змінилась ситуація з повідомленнями на 102 після виходу по охороні громадського порядку у місті працівників нової патрульної служби.

- Кількість звернень на 102 зросла майже вдвічі. В середньому з часу виходу на службу працівників нової патрульної служби до Львівського оперативного центру миттєвого адміністрування нарядами (ЛОЦМАН) чергової частини штабу Львівського міського управління надходить 829 телефонних повідомлень за добу, до початку несення служби патрульними таких повідомлень було 497. З початку роботи нової патрульної служби на 102 надійшло 169 телефонних повідомлень про дорожньо-транспортні пригоди, 186 повідомлень про крадіжки, 81 – про хуліганство та 138 про сімейні сварки. З них 30 повідомлень - про крадіжки мобільних телефонів та 49 - велосипедів. Дуже багато звернень не кримінального характеру.

І головне - чому, власне, інколи додзвонитися на 102 є проблематично?

Станом на сьогодні на спецлінії 102 чергової частини штабу ЛМУ ГУМВС створено 4 робочих місця операторів. Однак, враховуючи значне збільшення кількості телефонних дзвінків з 16:00 до 24:00, ці люди фізично не можуть опрацювати величезну кількість дзвінків. Є випадки, коли одночасно зайняті всі оператори, а наступний заявник коли набирає номер 102 – нервується, що ніхто не бере слухавку. Також завжди довго триває обслуговування дзвінків від осіб, котрі телефонують у стані алкогольного сп’яніння, телефонних хуліганів, осіб, яким потрібна психологічна допомога. Про одні і ті ж випадки - одночасно можуть телефонувати різні люди. До речі, всі телефонні розмови вже записуються на сервері.

Чи щось робиться щоб покращити ситуацію?

 Щоб виправити ситуацію, ми прийняли рішення про збільшення кількості операторів ще на 8 працівників які будуть працювати в режимі 365/7/24 та обладнати нові робочі місця спецлінії 102. Думаю, це вирішить проблему додзвонювання. Також виділено окрему кімнату для операторів 102 в приміщенні Львівського міського управління - обладнання ми вже частково отримали з МВС, однак на проведення ремонту, облаштування самих робочих місць – ми звернулись до Львівської міської ради за допомогою. Депутати вже проголосували за фінансову допомогу на програму профілактики злочинності – розраховуємо і на підтримку міського голови.

На даний момент я прошу мешканців та гостей Львова з розумінням ставитись до роботи служби 102 та не займати лінію дзвінками, що не стосуються діяльності правоохоронних органів, так як в такому випадку оператори не мають можливості прийняти дзвінок від громадян, яким дійсно необхідна допомога. В свою чергу як тільки завершимо все заплановане додзвонитись буде легше та після слів: «Поліція. Місто Львів. Чим можемо допомогти?» реагування буде миттєвим.

Прес-служба ГУМВС України у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: