За 2018 рік на Львівщині стали менше будувати, а загальноукраїнська статистика виросла (інфографіка)

76-1 (1)
Фото ілюстративне. Джерело: Дніпроград

Про це йдеться в статистичній звітності Державної статистичної служби України, яка підбила підсумок за січень-травень цього року.

Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Так, національна статистика говорить, що в Україні протягом цього року (порівняно з аналогічним періодом 2017-го) на 2% виросла кількість житлових будівництв. Найбільші темпи зафіксували у Донецькій (збільшення у понад два рази), Харківській та Черкаській областях. Натомість, на Львівщині цей показник склав лише 88% від аналогічного періоду 2017 року. А найменший показник по Україні порівняно з 2017 роком продемонструвала Луганщина – лише 35% від аналогічного періоду минулого року.

У свою чергу, на Львівщині збільшився індекс будівництва інженерних споруд майже на 10% порівняно з 2017 роком.

Читайте також: У яких районах Львова найдорожчі та найдешевші квартири

Також за даними статистики, на Львівщині протягом цього року вже виконали будівельних робіт на понад 2 мільярди гривень. За цим показником область посіла  шосте місце після Києва, Дніпропетровської, Харківської, Одеської та Полтавської області.

За даними Державної служби статистики, за цей рік саме житлове будівництво стало лідером за кількістю виконаних будівельних робіт по Україні.

 

Як ми писали раніше, згідно із даними головного управління статистики у Львівській області, протягом 2017 року Львівщина опинилася у топ-3 регіонів України за обсягом прийнятого житла. Детальніше про це читайте тут.

Тоді у розрізі регіону лідером за кількістю зведених будинків залишається сам Львів. Згідно із даними статистики, за 2017 рік на Львівщині прийнято в експлуатацію 958,9 тис.м2 загальної площі житла. Понад 50% від цієї цифри припадає на Львів, а саме 517,6 тис.м2. До слова, це на 11,6% більше, ніж у попередньому році. Детальніше про це ми вже писали тут.

Загальна кількість нових квартир, які збудували в області протягом 2017 року – 10481, і знаходяться ці помешкання у 2104 нових будинках. «Більше половини від загальної площі житла припадає на багатоквартирне будівництво, прийняття якого зросло на 15,6%»,- повідомили у головному управлінні статистики.

Читайте також:  Як зекономити на ремонті квартири у новобудові

Львівська Мрія – на ринку Львова вже 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК “Львівська Мрія” в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла. ЖК “Львівська Мрія” неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі “Кришталева цегла”, як якісний забудовник. ЖК “Львівська Мрія” – помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу:

м. Львів, вул. Рубчака, 11

вул. Кн. Ольги, 1

тел.: (032) 241-08-08

(097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: