Гриценко про напад на міськраду Харкова: Потрібно піднімати рівень підготовки правоохоронців

thumbnail-tw-20180820111743-9083

Про це лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко заявив під час ефіру на телеканалі NewsOne.

Політик зауважив, що неможливість правоохоронців та органів влади захистити в першу чергу себе сіє недовіру серед людей. І тому, на думку Гриценка, люди і вдаються до утримування вдома нелегальної зброї.

«Якщо ми бачимо такі речі, це людям дає відчуття страху, невпевненості: якщо влада сама себе не може захистити, то як їм тоді дбати про себе? – заявив Анатолій Гриценко. - Тут виходимо на питання нелегальних стволів на руках та питання їх легалізації. Це не вперше, була така ситуація в Тернопільській області, коли людина були з рушницею і виїхав спецназівський наряд поліції й загинули троє. Якщо не може правоохоронний орган сам себе захистити, то в людей постає питання, що треба захищати себе усіма доступними засобами. І ніякі заборони мати нелегальний короткоствол вдома їх не зупинять».

Читайте також: На мерію Харкова скоєно напад: застрелений поліцейський, є поранені

Політик зауважив, що правоохоронці мають зробити висновки з такої ситуації, аби вона не повторилася. Водночас, на його думку, питання про зміни посадових інструкцій мають не обговорюватися у ЗМІ, а вирішуватися на професійному рівні в МВС.

«Якщо ми з вами будемо писати інструкцію, не будучи професіоналами, про те, як діяти в тій чи іншій ситуації поліцейському, тоді це буде катастрофа. Професійність тих, хто займається і підготовкою поліцейських – це їх персональна відповідальність. Відповідальність тих, хто займається і підготовкою поліцейських, і збором інформації, і якщо треба, прихованої розвідки: куди вони їдуть, який вид зброї, який калібр їх очікує, аби вони одягли ті чи інші бронежилети. Має бути професійна складова, ми за це з вами заплатили податками! Кожного ранку ми прокидаємося, дивимося стрічку новин: вбили, підірвали, захопили і так далі. Треба розуміти глибинні причини, а це соціальна хвороба країни. Коли більше половини людей живуть у злиднях, сотні тисяч пройшли через зону АТО, люди відчули той нерв, бачили кров, бачили загибель і повертаються додому і бачать бардак, корупцію, офшорного президента і решту ганебних історій. Це буде людей стримувати і спонукати до поваги, чи, все ж, буде викликати лють і за певних обставин може вилитися в ось таке? Це треба зрозуміти і тоді, не по хвостах, а по корінню бити: піднімати стандарти, до віру до влади, захист людини, громадянина. Цим треба займатися».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: