Як розвиватимуть Карпатський регіон та що сьогодні відбувається в Криму. Головне за день

Karpatskyj-natsionalnyj-pryrodnyj-park

Підсумовуємо головні події дня.   

Як об'єднання регіонів допомагає долати спільні проблеми та отримувати фінансування від ЄС, що сьогодні відбувається на анексованому півострові, що буде з Монументом слави у Львові — читайте у нашому дайджесті найцікавіших матеріалів за 7 вересня.

Як розвиватимуть Карпатський регіон чотирьох країн

Днями було підписано декларацію про створення Карпатської стратегії. Це макрорегіональна стратегії ЄС, метою якої є розвиток Карпатського регіону чотирьох країн: України, Польщі, Угорщини та Словаччини. Виконавча директорка Єврорегіону Карпати – Україна Галиною Литвин розповіла про пріоритети проекту, основні поточні ініціативи. Читайте інтерв'ю за посиланням.

Що сьогодні відбувається на анексованому півострові

В окупованому Росією Криму прокотилася чергова хвиля обшуків та затримань. Щоб опинитися за гратами – досить написати пост, який окупаційна влада розцінить як екстремістський чи такий, що закликає  ворожнечі, чи, не дай, Боже, йдеться про зазіхання на територіальну цілісність РФ. Громадський активіст, співзасновник ініціативи «Крим SOS» Алім Алієв розповів яку політику веде Росія щодо корінного населення півострова. Читайте інтерв'ю за посиланням.

Північнокорейський спектакль

Фото з сайту Укрінформ

Експерт з міжнародної політики Ілій Куса докладно пояснює ситуацію із планом роззброїти Північну Корею й те, чим це завершиться. Деталі за посиланням.

Коли демонтують Монумент слави 

У Львівській міській раді розповіли, що отримали технічні висновки стосовно демонтажу стели Монумента слави. Що буде з Монументом слави читайте на за посиланням.

На яку виставку піти

В рамках польсько-українського Фестивалю Партнерства у Львові відкрилась виставка графіки «Карконоші – найгарніша перлина Сілезії» з фондів Карконошського музею в Єлєній Гурі. Фоторепортаж з презентації за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: