Кінець епохи вугілля та експериментальний маршрут до Рясного. Головне за день

Фото 10.10.2018, 12 06 05-min

Підсумовуємо головні події дня.

Що стається з німецькими шахтами після закриття, УПЦ МП будує церкви на заході України та до Рясного запустять експериментальний автобусний маршрут,— про це та інше читайте у нашому дайджесті найцікавіших матеріалів за 17 жовтня.

Кінець епохи вугілля: що стається з німецькими шахтами після закриття (фоторепортаж)

Нинішнього року у Німеччині закриють останні дві шахти, де видобували кам’яне вугілля. Одна з них – «Проспер Ганіель» – знаходиться у місті Боттроп у землі Північний Рейн-Вестфалія. 29 грудня сюди з’їдуться німецькі політики, щоб відсвяткувати цю подію, але на вечірці не буде жодного шахтарі. Репортаж із Німеччини читайте за посиланням.

УПЦ МП будує церкви на заході України, аби маркувати територію та бути віртуально найбільшою церквою, – релігієзнавець

Єпархія – це окрема юридична особа, а парафія – окрема, тому саме прихожани кожної окремої парафії вирішуватимуть чи вони доєднаються до нової української церкви, чи залишатимуться у лоні РПЦ. Так для Дивись.info прокоментував заяву керівника прес-служби Львівської єпархії УПЦ (МП), настоятеля Жовківської парафії архімандрита Маркіяна Каюмова релігієзнавець Дмитро Горєвой. Деталі за посиланням.

Нові умови для військових: як житимуть військовослужбовці на Львівщині (фото, відео)

У селі Старичі Яворівського району активно зводять сучасне військове містечко, у якому житимуть близько тисячі військовослужбовців. На Львівщині будують вісім гуртожитків поліпшеного типу для солдатів-контрактників. Ця будівля і близько не нагадує армійську казарму. Які умови для військових з’являться найближчим часом та скільки це коштувало з’ясовували журналісти ІА Дивись.info. Деталі читайте за посиланням.

До Рясного запустять експериментальний автобусний маршрут

З Рясного-2 до Приміського вокзалу від завтра почне курсувати експериментальний автобусний маршрут. Деталі за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: