Хто переміг у конкурсі перевізників у Львові та чому капеланам не надають статусу УБД. Головне за день

IMG_8226

Підсумовуємо головні події дня. 

Чому капеланам не надають статусу учасника бойових дій, що зміниться після визначення перевізників на автобусних маршрутах Львова, а також огляд політолога Микола Давидюка — про це та інше читайте у нашому дайджесті найцікавіших матеріалів за 26 жовтня.

Чи дозволять українці знову поділити національний бюджет для «своїх» та хайп від Садового

Цього тижня мер Львова став причиною скандалу, Сенцов отримав премію Сахарова а нардепи далі продовжили обговорювати бюджет. Детальніше про все – в огляді політолога Микола Давидюка.

Конкурс без конкурсу

У Львові відбувся конкурс на визначення перевізників з обслуговування міських автобусних маршрутів. Несподіванок не сталося. Маршрути і далі обслуговуватимуть ті самі компанії, що й раніше. Детальніше за посиланням.

На «нулях» і без соціального захисту

Фото прес-клубу.

Сьогодні капелани, які несуть службу у зоні бойових дій, можуть розраховувати максимум на статус учасника війни, який не дає тих соціальних преференцій, що статус учасник бойових дій. Відтак депутати Львівської облради звернулися до Кабміну та МОУ щодо надання статусу УБД військовим священикам. Чому капеланам не надають статусу учасника бойових дій читайте за посиланням.

Як зменшити кількість відходів у готелях та ресторанах 

У Львові стартував форум щодо мінімізації відходів «Zero Waste Weekend», на який очікують гостей не лише з України. В рамках форуму засновниця Zero Waste Austria Гелена Паттерманн розповіла про свій досвід створення організації, специфіку роботи у рамка спільноти Zero Waste Europe та поділилася найбільш успішними проектами співпраці з готелями, ресторанами. Детальніше за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: