Вирішення ситуації зі скандальною забудовою у Львові спускається мерією на гальмах, - Ігор Зінкевич

IMG_5552
Містка ратуша у Львові. Фото умовне

Про те, що вирішення конфліктної ситуації щодо будівництва офісної висотки на вул. Ржегоржа зупинилося на рівні кабінету мера Львова журналістам Дивись.info повідомив депутат ЛМР Ігор Зінкевич.

На його думку, міська влада затягує вирішення питання так само, як це було зі скандальним будівництвом на Варшавській-Сосновій.

Нагадаємо, ЛМР продала ділянку на вул. Ржегоржа,21 (бічна проспекту Чорновола) з одними містобудівними умовами та обмеженнями, а потім без громадських консультацій кардинально змінила містобудівні, дозволивши забудувати 93% території ділянки десятиповерховим офісом. Журналісти робили детальний розбір цієї ситуації тут.

Мешканці прилеглих будинків, над якими «нависатиме» офісний центр, забили на сполох, провели громадські слухання проти зміни містобудівних умов та отримали від мера Львова обіцянку не допустити зведення десятиповерхівки. Депутат ЛМР Ігор Зінкевич говорить, що слідкує за конфліктом із самого якого початку.

«Мешканці вулиці Ржегоржа звернулися до мене з самого початку, бо це сусідній виборчий округ, а їхній депутат на звернення не реагував. І багато депутатів включилося в цей процес, - прокоментував Ігор Зінкевич. -  Ми порадили їм провести громадські слухання.  Вони були проведені, і мешканці виловилися проти цієї нової забудови. На мою думку, 93% забудови, збільшення поверховості - це просто маразм від виконкому. Я також не розумію, чим керувався архітектор, люди відповідальні за цей проект, чому наплювали на людей, які там живуть.

Ми чули від Андрія Садового, що він переймається цим питанням і буде з ним розбиратися. І зараз ми бачимо, як це все спускається на гальмах і що міська влада не реагує. Ситуація зупинилася на рівні кабінету мера.  І подальших дій досі немає. Є досвід будівництва на Варшавській-Сосновій, де реакція міського голови відбулася десь на 6-7 місяць, коли вже склалася пікова ситуація і побили людей. У нас, на жаль, реакція починається лише коли стається якась надзвичайна ситуація і на цьому потім робиться піар-кампанія».

Зінкевич додав, що не виключає, що ситуацію можуть гальмувати аж до відкритого конфлікту.

«Наразі люди опинилися в підвішеному стані. Ми, депутати можемо ініціювати якісь перевірки, звертатися до ДАБІ, щоб вони звернули увагу. Але ділянка куплена на аукціоні, і забрати її неможливо, - додав Зінкевич. - Всі питання, які потрібно було задати архітектору, виконкому, депутати задали. Залишається тільки чекати рішення міського голови. Але чесно кажучи, думаю, що реакція буде тільки тоді, коли власник ділянки почне робити якісь рухи. Бо якщо було б бажання вирішити ситуацію то рішення уже б було».

Нагадаємо, що нещодавно мешканці влаштували акцію під час чергового засідання виконкому, аби нагадами меру Львова про його обіцянку. Втім, з того часу рішення про скасування нових містобудівних умов та повернення до тих, за якими продавали землю, так і не було винесене на порядок денний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: