Коли демонтують стелу Монумента Слави та яку операційну канадці подарували львів'янам. Головне за день

IMG_3184-630x420

Читайте тут про найважливіші новини за сьогодні, 17 грудня.

Про зрушення в птианні демонтажу скандального радянського символа у Львові, прибирання міста під час снігопадів, унікальну операційну та інше читайте далі.

Демонтаж частини скандального пам'ятника

Сьогодні львівські чиновники розповіли, коли почнуть демонтаж аварійної частини Монумента Слави та що демонтують в першу чергу. Демонтуватимуть лише частину комплексу - 30-метрову стелу, яку визнали аварійною та небезпечною. Згідно з даними про тендер на сайті Prozorro, займатимсеться роботами з демонтажу ТзОВ “БК АЛЬТЕРА”. Відповідна угода укладена 11 грудня цього року. У самій угоді зазначено, що діє вона до 31 грудня цього року. Втім, чиновники переконують, що роботи можуть затягнутися й до початку наступного року.

Детальніше про перипетії навколо скандального радянського символа читайте тут.

Унікальна операційна для маленьких львів'ян

Унікальне лапароскопічне обладнання, єдине у такій комплектації на території України, презентували у “Міській дитячій клінічній лікарні” на Пилипа Орлика у Львові. Обладнання придбали за кошти міста та благодійників з Канади. До переобладнання операційних залучився Фонд клініки з Торонто “SickKids Hospital”, університетська клініка, з якою найбільша лікарня у Західній Україні співпрацює уже 5 років. Унікальність такого обладнання полягає у використанні мініінвазивної технології, завдяки якій, після хірургічного втручання не залишатимуться шви, та в післяопераційний період організм діток буде швидше відновлюватись і відповідно зазнавати менше навантажень.


Усі фото нової операційної дивіться тут.

Як Львів чиститимуть від снігу

Черехз посилені снігопади у Львові працює снігоприбиральна техніка та комунальники. Напирклад, вранці 17 грудня, вулиці міста прибирали 76 одиниць техніки.

Детальніше про плани, як долати негоду, розповіла Ірина Маруняк, директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури тут:

Дорога за кошти ЄС

На Львівщині стартує проект щодо модернізації дороги до пункту пропуску через державний кордон Нижанковичі — Мальховіце. Це - спільний проект Перемишльського повіту, смт Нижанковичі та ЄВРОРЕГІОН “КАРПАТИ – УКРАЇНА”. У результаті реалізації проекту буде відремонтовано 3,8 км дороги у селищі Нижанковичі, що веде до планованого пункту пропуску через кордон Нижанковичі – Мальховіце. Також проект має створити умови для розширення українсько-польського партнерства та подальшої модернізації та екологізації дорожньо-транспортної інфраструктури в даному регіоні.

Детальніше про проект та кошторис читайте тут.

Св. Миколай "переміг" Діда Мороза

За даними соціологічного опитування, проведеного групою Рейтинг, більше українців вірять у Св. Миколая, аніж у Діда Мороза. Зазначається, що 43% вказали, що вірять у святого Миколая (проти 37% у 2016). Водночас половина заявили, що не вірять в нього. Найбільше вірять у святого Миколая на Заході (63%), в інших регіонах таких трохи більше третини.

Більше про те, скільки українців вірить у Діда Мороза та чи обмінюються вони подарунками до Дня Св. Миколая, читайте тут.

Читайте також головні матеріали дня у Telegram-каналі Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: