Львівський суд поновив запобіжний захід лікарю Данкову, якого звинувачують у смерті дитини

1441020
Фото: zaxid.net

Про це йдеться в ухвалі Шевченківського районного суду, яка опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень.

Після рішення апеляційного суду резонансну справу доправили на повторний розгляд у Шевченківський районний суд Львова. Там вона зараз і перебуває на етапі судового розгляду (під час засідання суду в січні суд відмовив у клопотанні захисників Данкова повернути справу на стадію підготовчого розгляду). Наступне засідання суду, згідно з даними сайту Судової влади України, заплановане на 18 березня.

Наразі ж під час повторного розгляду справи відбулося уже кілька судових засідань. Зокрема, під час засідання 15 лютого суд задовольнив клопотання прокуратури про призначення обвинуваченому Олегу Данкову запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання.

Так, у рішенні суду йдеться, що на обвинуваченого покладається обов'язок прибувати до суду за першою вимогою; не відлучатись із населеного пункту, якому він зареєстрований, проживає чи перебуває без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання або роботи (при цьому про відсторонення від виконання обов'язків не йдеться); утримуватися від спілкування із потерпілими, свідками, які можуть бути допитані у даному кримінальному провадженні строком на 60 днів.

За даними реєстру, строк дії ухвали становить 60 днів до 15 квітня 2019 року включно, однак її можна було оскаржити упродовж 7 днів. «Ухвала судді підлягає негайному виконанню», - йдеться у судовому реєстрі.

Нагадаємо, у Львові вже кілька років триває судовий розгляд резонансної справи, у якій головлікаря пологового відділення 3 клінічної лікарні Олега Данкова обвинувачують у смерті дитини.

Читайте також: Дитяча смертність: де і чому на Львівщині помирає найбільше немовлят (інфографіка)

Викликала справа й дискусію щодо того, хто саме має розглядати подібні питання та виносити вердикт: мова йде про лікарську помилку чи недбалість. Детальніше про цю дискусію читайте тут.

На початку цього року справу відправили на повторний розгляд до суду першої інстанції, а детальніше про аргументи захисту, які вплинули на таке рішення, ми вже писали тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: