В’ятрович стане депутатом, а в Новому Роздолі розпочалися вимушені шкільні канікули. Головні новини 12 листопада

4759197fd570cadfba670a7ff694e27c5169db54-ae0ece104f541d82509d530ad1122f39

Місце Ірини Луценко в парламенті посяде Володимир В’ятрович, а детективи НАБУ провели затримання посадовців Нацбанку. Про це та не тільки в огляді новин дня від Дивись.Info.

В’ятрович стане депутатом замість Ірини Луценко

Верховна Рада підтримала проект постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата Ірини Луценко («за» - 275 голосів). Близько тижня тому Луценко сама написала заяву про припинення повноважень за станом здоров’я.

Наступною у виборчому списку йшла уродженка Львова Наталія Бойко. Однак вона, найвірогідніше, відмовиться від мандату, а відтак депутатом стане колишній очільник Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. Принаймні він у соцмережах уже написав, що йде в політику.

Обшуки на затримання НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшук у директора трьох приватних фірм, які підконтрольні братам Ярославу та Богдану Дубневичу або їх родичам. В ході обшуку у Гирича детективи вилучили три флешки та ноутбук. На них є інформація, необхідна для слідства. Тому вилучене майно визнано речовими доказами і детектив просив накласти на нього арешт. Суд клопотання задовольнив.

Крім того представники НАБУ провели обшуки в приміщенні одного з найпотужніших банків країни – «Райффайзен Банк Аваль». Метою нібито було затримання голови правління, ексзаступника Валерії Гонтарєвої Олександра Писарука. Сама Гонтарєва назвала такі дії «терором», а інвестиційний банкір Сергій Фурса – «нонсенсом» і божевіллям. Згодом антикорупційне бюро офіційно повідомило, що «затримано 7 осіб, серед яких «колишні і чинні посадові особи НБУ».

Тим часом в Офісі президента детективи НАБУ затримали директора департаменту Світлану Кондзелю. Причина – хабар у 150 тисяч доларів.

Трафік на Львівщині розвантажать

Начальник служби автомобільних доріг у Львівській області Руслан Кандибор вважає, що дороги Львівщини можна розвантажити, зменшивши кількість світлофорів і влаштувавши замість них кільцеві розв’язки.

Короткий огляд інших новин

Через зрив опалювального сезону в школах Нового Роздолу оголосили вимушені канікули. Коли діти повернуться до навчання наразі невідомо.

Православна церква України закликала своїх вірян вакцинуватися проти інфекційних хвороб.

Мінсоцполітики повідомило, що в квитанціях за листопад субсидії враховані не будуть.

У Львові посеред дороги утворилося провалля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: