Верховна Рада проголосувала за бюджет, а ветеран «Тополя» повернувся в Україну. Головні новини 14 листопада

117008

Бюджет-2020 ухвалений в цілому, Львів допомагатиме Новому Роздолу з тепловими мережами. ІА Дивись.Info зібрала в одному місці головні новини дня, що минає.

Бюджет-2020 ухвалений в цілому, Львів допомагатиме Новому Роздолу з тепловими мережами. ІА Дивись.Info зібрала головні новини дня, що минає.

Парламент проголосував за Бюджет-2020

Верховна Рада ухвалила закон «Про Державний бюджет України на 2020 рік». Відповідний законопроєкт № 2000 підтримали в другому читанні та в цілому 280 народних депутатів.

Зокрема, у держбюджеті на 2020 рік передбачені доходи в сумі 1,09 трлн. грн., у тому числі доходи загального фонду – 974,7 млрд. грн. та доходи спеціального фонду – 119 млрд. грн.. Видатки передбачені в сумі 1,18 трлн. грн., у тому числі видатки загального фонду – 1,05 трлн. грн та видатки спеціального фонду – 127, 9 млрд. грн..

Обсяг державного боргу в гривневому еквіваленті перевищить 2 трлн. грн. (45,3% прогнозного ВВП). Обсяг платежів із погашення державного боргу на 2020 рік прогнозується у сумі 282,1 млрд. грн., в тому числі погашення державного зовнішнього боргу – 120,3 млрд. грн., державного внутрішнього боргу – 161,9 млрд. грн.. На платежі з обслуговування державного боргу на 2020 рік передбачено 141,5 млрд. грн..

Мінімальна зарплата у держбюджеті-2020 закладена на рівні 4723 гривні.

Наслідки візиту прем’єр-міністра на Львівщину

Олексій Гончарук, оглянувши кризові ТЕЦ у Новояворівську та Новому Роздолі, наголосив, що вважає владу Львівщини не винною в ситуації, що склалася:

«Станом на сьогодні, на мою особисту думку, очільник обласної державної адміністрації зробив все від нього залежне, щоб цю ситуацію вирулити. Проблему я тут бачу в іншому. Цими об’єктами управляє незрозуміла мені приватна структура, яка дивним чином себе поводить, і по якій, на мою особисту думку, має бути порушена кримінальна справа».

Тим часом Львівська міська рада готова допомогти тепловикам Нового Роздолу та Новояворівська у вирішенні питання подачі опалення населенню. Заступники міського голови Львова Геннадій Васьків та Ірина Маруняк, спільно з керівником ЛМКП «Львівтеплоенерго» Валентином Вольським, взяли участь в координаційній нараді щодо відновлення тепла у Новояворівську, яку провів прем’єр Гончарук.

Шахтарям почали виплачувати борги

Міненерго пообіцяло, що борги шахтарям виплатять найближчим часом – не пізніше 15 листопада. Про це повідомив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель. Затримка з виплати зарплат тривала 3-4 місяці. Виплата боргів шахтарям стане можливою через ухвалення депутатами змін до бюджету на 2019 рік, якими надається додаткове фінансування державним шахтам. Так, зокрема, на погашення заробітної плати шахтарям Львівщини виділили 225 мільйонів гривень.

Короткий огляд інших новин

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко не виключає, що Україна може вийти з Мінських угод

Міносвіти пропонує зменшити кількість університетів в Україні.

Ветеран АТО Ігор Мазур («Тополя») повернувся в Україну з Польщі – його видачі вимагала Росія.

У Польщі сплюндрували українські могили.

Депутат від «Слуги народу» Анна Скороход заявила про переслідування з боку влади.

У Львові відкрили легендарну «Чорну кам’яницю» на площі Ринок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: