10 ідей, що допоможуть бюджетно облаштувати квартиру

житло

Перше житло, яке купує молода пара, має особливу атмосферу і ауру. Аби помешкання зробити ще й затишним і комфортним, варто докласти чимало зусиль і фінансів. Однак не завжди вистачає сімейного бюджету, щоби розкішно обставити помешкання.

Економічність інтер'єру особливо важлива, якщо в купівлю житла вкладено всі кошти. Далі – кілька порад, як можна зекономити на меблях, ремонті та аксесуарах.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Не бійтеся мінімалізму

Не обов’язково економити, купуючи дешеві меблі. Можна натомість звернути увагу на стильні мінімалістичні моделі. Наприклад, у спальні вистачить ліжка та шафи (а часом просто відкритої вішалки). Звичайно, класичний інтер'єр з таким підходом не створити. Тому при бюджетному облаштуванні квартири розпочніть із вибору стилю.

Використовуйте дорогі шпалері, але по мінімуму

Додати інтер'єру шляхетності допоможуть дорогі дизайнерські шпалери. Не лякайтеся ціни, адже їх знадобиться зовсім трішки. Оберіть базовий колір і пофарбуйте стіни, а одну зі стін, фасади шаф або навіть консоль зробіть акцентними та обклейте яскравими шпалерами.

Фарбуйте ванну, замість використовувати плитку

Якщо облицювання в санвузлі не було зовсім чи воно перебуває в жахливому стані, то без ремонту не обійтися. Пам’ятайте, що встановлення плитки – історія довговічна, а відтак немає сенсу витрачатися на дешевий матеріал низького ґатунку, який ви все одно мінятимете через кілька років. Замість того можна поштукатурити стіни і пофарбувати їх вологостійкою фарбою для ванних кімнат.

Не забувайте про багатофункціональність

Якщо бюджет обмежений і придбати всі потрібні меблі не вистачає ресурсів, намагайтеся поєднувати набір функцій. Наприклад, обирайте дивани, ліжка і навіть пуфи з системою зберігання. Столи-трансформери можуть бути як журнальними, так і обідніми. А шафка з дзеркалом для ванної дозволить упоратися з завданням – зберігання та декорування.

Купуйте фабричні меблі

Меблі, зроблені на замовлення, без сумніву, краще вписуються в інтер’єр. Але фабричні меблі коштують значно менше. Крім того, багато виробників надають можливість покупцю самому скласти опції. Наприклад, однакове ліжко може бути представлене в різних розмірах, з висувними шухлядами чи підйомним механізмом.

Зверніть увагу на комплекти

Послуги дизайнера, особливо при обмежених фінансах, можуть дозволити собі далеко не всі. Щоби вдало поєднувати меблі, можна придивитися до готових комплектів, які часто складають як виробники, так і магазини. Так облаштування інтер'єру обійдеться дешевше, ніж, коли все купувати окремо.

Зазвичай для вітальні можна придбати відразу диван і пару крісел, журнальний столик і стінку, для спальні – ліжко, пару тумб, шафу, комод чи туалетний столик, для дитячої – ліжко, шафу та письмовий стіл. Варіантів дуже багато, просто потрібно вибрати той, який підходить саме вам.

Не купуйте все відразу

Якщо купувати всі меблі відразу і в одному магазині, то можна отримати суттєву знижку, зекономивши на цьому. Але йдеться лише про необхідні предмети: ліжка, дивани, шафи, кухонну гарнітуру, столи чи крісла. Все інше краще купувати за потребою. Таким чином ви не тратитимете гроші на зайвий пуф, який потім постійно валятиметься під ногами.

Відмовтеся від дорогих важких шторів

При виборі мінімалістичного стилю інтер'єру від шторів можна відмовитися зовсім. Другий варіант – використовувати напівпрозорий невагомий тюль. Якщо квартира розміщена на нижній поверхах чи жити з неприкритими вікнами вам некомфортно, спробуйте жалюзі чи римські штори. Вдень вони фактично непомітні, а вночі наглухо закривають вікна від сторонніх поглядів.

Використовуйте світлодіодне освітлення

Зазвичай світлодіодні лампочки і спеціальні світильники для них коштують дорожче, ніж звичайні. Але ці затрати виправдають себе дуже швидко. Замінювати таке освітлення можна раз на 10 років. Крім того, світлодіоди яскравіші, ніж звичайні лампи, а тому самих світильників потрібно менше.

Використовуйте квіти для декору

Будь-який інтер'єр стає більш затишним, якщо використовувати живі рослини, а тим паче сучасний, мінімалістичний чи скандинавський стилі. Головне – мати міру і пам'ятати, що підвіконник,  заставлений старими різнокольоровими горшками із бабусиним алоє, не завжди виглядають красиво. Придбайте одинакові чи гармонійні за оформленням та кольором горшки. Купити їх значно дешевше, ніж предмети декору.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир. Обрати свою можна на сайті проекту, в якій згодом можна буде облаштувати домашній офіс.

Читайте також: 10 бюджетних способів зробити домашній офіс більш комфортним

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 7 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: