В Україні оновили карантинні зони: червону зону розширили

карантин4

У четвер, 27 серпня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні оновила карантинні зони в залежності від епідситуації в регіонах. Новий поділ набуває чинності з понеділка, 31 серпня.

Як повідомив міністр вітчизняного Кабміну Олег Немчінов, червону зону розширили через погіршення ситуації з коронавірусом.

Так, у «червону зону» потрапили Івано-Франківськ, Калуш, Коломия, Чернівці, Дубно,Острог та Ізмаїл.

Фото: Олег Немчінов, телеграм

З понеділка, 31 серпня, Львів залишається у помаранчевій зоні карантину.

Що означає червона зона карантину

У червоній зоні забороняється робота громадського транспорту, закриваються навчальні заклади, в тому числі дошкільні та школи. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом, і з міжобласного транспорту висадка дозволена. Заборонена діяльність ТРЦ, кафе, ресторанів тощо, окрім крамниць, де торгують товарами першої необхідності.

Що означає помаранчева зона карантину

У зв’язку з переходом міста чи області до передостанньої помаранчевої  карантинної зони, не будуть обмежувати пасажирські перевезення громадським транспортом, утім скрупульозніше поставляться до контролю перевізників щодо чого останніми тижнями нехтували. Зокрема перевезення пасажирів у міських і міжміських сполученнях повинно дорівнювати кількості місць для сидіння, це також обов’язкова наявність захисних масок та інших індивідуальних засобів для захисту. Ані наземне, ані авіасполучення не забороняється у випадку дотримання стандартних правил карантинних обмежень.

Читайте також: Може настати колапс: у Львівській ОДА закликають сімейних лікарів бути більш відповідальними

Обмежується робота всіх мереж – від ресторанів до ТРЦ: забороняється робота хостелів, баз відпочинку, крім готелів, у яких регламентований перелік дозволених послуг на момент пандемії. Також заклади громадського харчування зможуть працювати лише до 23:00 години вечора — доставляння їжі може працювати цілодобово. Очевидно, це стосується фітнес-клубів, культурних центрів і місць дитячих розваг. Обмеженою буде й планова госпіталізація. Першочергово на виклики виїжджатиме екстрена медична допомога при невідкладних зверненнях до породіль, новонароджених дітей, тим, хто потребує паліативної допомоги, та до пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

Згідно з цим, не скасовується відвідини та участь у навчальному процесі. Тобто, школярі у вересні сядуть за парти та стартує навчальний процес. Тут можна ознайомитись із тим, як це буде відбуватись.

Що означає жовта зона карантину

У жовтій зоні не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризового втручання.

Що означає зелена зона карантину

У зеленій зоні діють наступні обмеження: перебування в громадських будівлях — лише в масках або респіраторах; проведення масових заходів з розрахунку не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; кінотеатри можуть працювати із заповненою на 50% перевезення пасажирів в громадському транспорті здійснюється тільки на сидячих місцях.

Нагадаємо, в Україні карантин продовжили до 1 листопада 2020 року. Станом на ранок п'ятниці, 28 серпня, в Україні зафіксовано 114 тисяч 497 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2451 летальний, 55083 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 2438 нових випадків. Усього за добу одужали 866 пацієнтів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: