З чого почати ремонт квартири: п’ять порад

ремонт6

Ремонт в квартирі вимагає серйозної попередньої підготовки. Найголовніше - все детально спланувати з урахуванням найменших нюансів.

З чого почати ремонт, щоби роботи не розтягнулися на невизначений термін, а всі, хто буде жити у помешканні були задоволені, розповімо у матеріалі.

Пропонуємо декілька порад, якими діляться  професіонали у правильній організації ремонтних робіт у будинках і квартирах.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Ремонт косметичний чи капітальний

Передовсім треба визначитися зі складністю та об'ємом майбутнього ремонту. Щоби зробити квартиру світлою і чистою, іноді досить провести косметичний ремонт: заміна шпалер, побілка стелі, зміна старого лінолеуму.

Якщо хочете повністю позбутися всіх застарілих і нецікавих речей у домі, варто зважитись на капітальний ремонт – із заміною вікон, вирівнюванням стін, монтажем нової підлоги, а також сучасної стелі. Помешкання матиме новий вигляд і створить відчуття, ніби ви переїхали у нову квартиру.

Визначте дизайн інтер'єру та план ремонту

Щоби ремонт не тривав дуже довго, потрібно заздалегідь визначитись з інтер'єром і дизайном кожної кімнати, яку ви плануєте змінити у квартирі. Ви можете звернутися за консультацією до професійного дизайнера, однак тут доведеться збільшити фінансові витрати.

Для приміщень, де проводитимуть ремонтні роботи, необхідно виконати детальні креслення послідовних етапів робіт.

Подумайте про розташування меблів. На ті стіни, які будуть найпершими на видноті, необхідно звернути особливу увагу і застосувати якісну фарбу.

Подумайте про те, де краще розмістити лампи і люстри, щоби світло освітлювало приміщення якомога більше.

З огляду на розташування побутової техніки, вкажіть місця для розеток, аби попередньо спроектувати монтаж електропроводки у всіх приміщеннях.

Подумайте про розташування основних декоративних елементів: картини, мозаїки чи чогось іншого.

Щоби розділити приміщення на окремі зони, дизайнери рекомендують пофарбувати одну зі стін іншим кольором. Це підкреслить її і візуально розділить приміщення. Такі моменти також повинні бути відображені на плані.

Визначте порядок ремонту кімнат

За порадою досвідчених фахівців, аби уникнути зайвого бруду та пилу під час ремонтних робіт, рекомендується насамперед проводити ремонт у приміщеннях, найвіддаленіших від вхідних дверей.

Заключним етапом ремонту мають бути прохідні приміщення і коридор, адже через них щоразу заносять будівельні матеріали та інструменти. Якщо ж зробити ремонт навпаки, то забарвлення чи подряпини вже відремонтованої стіни доведеться лагодити знову.

Ремонтні роботи будуть проводитися самостійно чи за допомогою фахівців

Ремонт можна робити самостійно, з метою економії коштів. Однак не всі мають хист до ремонтних робіт. Тому можна скористатись допомогою кваліфікованих фахівців.

Тут є переваги. По-перше, досвід і знання дозволять їм виконувати ремонтні роботи швидко і якісно. По-друге, вам не доведеться купувати додаткові дорогі інструменти, за допомогою яких треба заливати стяжку чи укладати керамічну плитку.

Єдиний мінус – фінансовий бік справи. Послуги бригади ремонтників вартують стільки ж, як і будівельні матеріали на ремонт квартири, а то й дорожче.

Як почати ремонт окремої кімнати 

Ремонтні роботи повинні починатися з найбрудніших. Одна з таких - це  заміна віконних блоків. Це дозволить уникнути бруду і пилу під час роботи з фарбуванням, коли заборонено відкривати вікна, щоб уникнути перепадів температури і підвищеної вологості.

Позначте місця, де встановлюються додаткові розетки, але на першому етапі не встановлюйте розетки або не підключайте їх до клапана.

При потребі зварювальних робіт (наприклад, при заміні теплових радіаторів) виконайте їх одночасно в різних місцях квартири, щоби швидко виконати цей запорошений і складний етап роботи, іноді в тому числі і розбивку стін.

Перед ремонтом стін, підлоги, стелі необхідно перевірити їх стан.

Після завершення цієї підготовчої стадії почніть ремонт, виконуючи їх в такій послідовності: ремонт стелі, стін, підлоги. Спершу виконуються роботи , які пов'язані з шпаклюванням і цементуванням. А вже тоді починають роботу по монтажу підлоги, дверей, відкосів.

Завершальні стадії ремонту - облицювання або забарвлення стелі; шпалери або настінний розпис; монтаж підлоги, плінтусів, порогів.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир. Обрати свою можна на сайті проекту, в якій згодом можна буде облаштувати домашній офіс.

Читайте також: 5 головних трендів у дизайні оселі цієї осені

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 7 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: