«На лінії зіткнення» обговорили «проблему застою» на Сході

Без названия

Учасники ініціативи економічного розвитку прифронтових громад «На лінії зіткнення» обговорювали проблему «застою» міст і селищ Донецької та Луганської областей та пропонували шляхи економічного розвитку.

У дискусії брали участь: об’єднана спільнота міст «На лінії зіткнення», представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та профільного Комітету Верховної Ради України.

На пресконференції розповіли про створення Коаліції прифронтових громад «На лінії зіткнення» першу громадську неформальну спільноту, що об’єднала представників громадськості, бізнесу та влади 12 прифронтових міст.

Автор ідеї проекту «На лінії зіткнення» Валентин Краснопьоров  зазначив: «На лінії зіткнення» має стати своєрідним перемикачем від безпорадної пасивності до укріплення позицій України в прифронтовій зон».

Коаліція прифронтових громад руйнує міф про те, що їхнім жителям потрібна гуманітарна допомога. Насправді, за словами Андрія Грудкіна, є потреби в елементарних умовах проживання та правильному розподілі бюджету.

Дмитро Лубінець, Голова Комітету ВРУ з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, наголошував на тому, що для прифронтових громад потрібні також інклюзивні законодавчі зміни.

Серед проблематики спікери виділили такі питання:

  • доступні медичні послуги та потребу побудувати хоча б одну лікарню на дві області: Луганську та Донецьку;
  • водозабезпечення і можливість співфінансування доступного водоканалу аграрним бізнесом;
  • інформаційна безпека на території та забезпечення українським контентом;
  • залучення інвестицій та створення умов для розвитку бізнесу тощо.

З серпня, за словами Ростислава Замлинського, до проекту залучили більше ніж 200 людей, установ, організацій, профільні комітети ВРУ. Мета на сьогоднішньому етапі запропонувати рамку та концептуальні умови для розвитку економіки на лінії розмежування.

Учасники дискусії обговорювали рішення страхування військових і політичних ризиків для підприємців в Луганській і Донецькій областях. У разі форс-мажорів, інвестиції можуть відшкодовуватися міжнародними фондами.

Здійснення проєкту «На лінії зіткнення» стало можливими завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: