10 ідей дизайну смарт-квартир

квартири

Останніми роками дедалі більше людей бажають жити у великих містах, а можливість купити велике помешкання є не у всіх.

Тому молоді пари чи люди, які живуть самі, намагаються забезпечити собі максимально комфортні умови проживання в smart-квартирах, ефективно використовуючи кожен квадратний метр.

Створення функціонального і гостинного дому в обмеженому просторі вимагає творчої уяви і сміливих нестандартних рішень. Далі – 10 порад, завдяки яким у маленьких квартирах може бути нетісно.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

1.  Створіть спеціальну секцію для сну і використовуйте обсяги її елементів для зберігання речей.

Де зберігати речі – це одне з головних питань, що виникають при першому знайомстві з обмеженим життєвим простором. Можна підняти ліжко, створивши під сходами необхідний простір для шаф і шафок. Ковзаючі панелі забезпечать усамітнення в спальні, а шафа на всю стіну доповнить картину цього сучасного дизайну.

2. Розмежуйте простір через кольорове розмаїття (другий рівень розфарбуйте в іншу тональність).

Виділення верхнього рівня високої кімнати, розділеної на два напівповерхи, стильними і характерними акцентами, візуально розмежує простір і створить відчуття, наче зона ліжка – це окремий світ.

Верхня частина стін, пофарбована в глибокі та насичені кольори, підкреслить розмежування простору навпіл і відокремить спальню, зі спеціально підібраними розкішними рослинами, від іншої частини дизайну інтер'єру з його вінтажними відтінками. Така композиція дуалізму створює майже містичний візуальний ефект.

3. Підніміть ліжко на платформу і отримайте більше простору.

Підняте на платформі ліжко з простими лініями і просторовим освітленням, а під ним - дуже затишна робоча зона, укомплектована широкою білою дошкою, містким столом, а також розумно приховані відділення для зберігання і додаткове ліжко для гостей – усе це дарує динамічне та сучасне вирішення проблеми обмеженої площі.

4. Використовуйте стулчасті скляні стіни для гнучкого поділу простору.

Легка елегантність і динамічний сучасний відтінок чорного металу - окантовки прозорих скляних дверей забезпечують гнучкість в дизайні інтер'єру. Чергування гладких поверхонь, цементних підлог, деталей з чорного металу і модних меблів з більш теплими червоними цеглинами та м'яким текстилем - це інтригуюче рішення для невеличких квартир.

5. Не бійтесь використовувати темні кольори.

Декого може це здивувати, але використання темно-сірого і чорного кольорів надають простору живий вигляд. Використання дзеркальних поверхонь, сміливих темних кольорів і блискучих металевих акцентів створять яскраве візуальне враження і вишукану атмосферу.

6. Простір за диваном може стати функціональним.

Оригінальний дизайн крихітної квартири для більш ніж однієї людини створить легка дерев'яна скульптурна конструкція, що перетворюється в світлий, функціональний та молодіжний гарнітур для невеликих міських апартаментів. Незвичайне використання простору, що збільшує можливості зберігання і досліджує діапазон висоти за диваном, також може бути застосоване в інших композиціях, наприклад, з платформою або ліжком. Тут і випромінювання світла, і чисельні зони для спілкування, і ніші для розслаблення - багато можливостей для відпочинку та особистого простору.

7. Ліжко можна частково заховати.

Конструкції, в яких розміщуються закриті і вбудовані шафи, передають свіжий дизайнерський погляд зі світлою і модною фанерною поверхнею, а також пропонують розумні і функціональні рішення проблеми простору. Двоспальне ліжко, яке частково обертається в просвіті шафи, відкриває простір для щоденної активації, а також перетворюється на зручний диван. Таке ліжко надає квартирі молодіжну і функціональну атмосферу.

8. Дотримуйтеся мінімалізму, залишаючи частину приміщення порожньою.

Маючи в своєму розпорядженні фойє на вході, відділення для зберігання, обладнання, спальні зони за високими і широкими (від однієї стіни до іншої) розсувними дверима, звільніть частину житла, залишаючи порожню, мінімалістичну і простору площу. Використовуйте панелі білого кольору з окремими кольоровими функціональними елементами і, скажімо, абсолютно чорну кухню. Завдяки колірній гамі створіть унікальний простір, енергія і сила якого значно перевищуватимуть його розміри.

9. Використовуйте простір вхідних дверей.

Простий, але чарівний дизайн для мікроквартири подарує серія чітких, прямих, низько-технологічних столярних секцій, які перетворюють зони перед вхідними дверима в основний житловий простір. Це стильний, яскравий і трохи веселий дизайн інтер'єру.

10. Спробуйте використати розсувні дерев’яні двері.

Спальню можна приховати за суцільними розсувними дверима, замаскованими під дерев'яні панелі. Рухома послідовність визначає композицію декору: дерев'яне облицювання, розсувні панелі і предмети меблів на замовлення об'єднані в одну легку і елегантну ідею, зрозумілу та просту в обслуговуванні.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир. Обрати свою можна на сайті проекту, в якій згодом можна буде облаштувати домашній офіс.

Читайте також: Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 7 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: