П’ять способів зробити квартиру більш стильною

зерк

Не кожен має можливість дозволити собі дорогий дизайнерський інтер’єр, як на сторінках глянцевого журналу. Однак інколи цього й не потрібно.

Досить приділити увагу деталям, які можуть створити затишок, надати інтер’єру вишуканість і пікантність. І йдеться не просто про красиві доповнення, а цілком потрібні та функціональні речі.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

1. Килими

Килими повернулися в моду, запевняють дизайнери, а також розмаїття фактур і текстур. Очевидно, що будь-який простір із килимом відразу видозмінюється – стає затишнішим і більш стильним. Крім естетики, килими додають кімнатам звукоізоляції, зонують приміщення, візуально змінюють розміри кімнати і, звісно, дарують тепло.

Що потрібно врахувати:

  • один великий килим створить відчуття єдиного простору;
  • кілька маленьких навпаки - розбивають приміщення на зони. Але тут потрібно бути обережними, щоби килими гармоніювали між собою;
  • якщо в кімнаті кілька килимів, то рекомендується дотримуватися кольорової палітри всього приміщення;
  • світлі і спокійні килими зроблять невеликі приміщення візуально більшими;
  • а ось темні і насичені навпаки – здатні зменшити простір.

2. Освітлення

Освітлення – одне з основних передумов вдалого інтер’єру. Його розділяють на природне та штучне. З природним усе зрозуміло, а от штучному варто приділити особливу увагу. В будь-якій кімнаті повинні бути три типи освітлення: загальне, робоче (спрямоване) і декоративне. Не сумнівайтеся – будь-який інтер'єр помітний лише при світлі, і якраз від світла залежить його сприйняття. Світло здатне змінювати один і той самий простір до невпізнаваності.

Основні правила:

  • в сучасних інтер'єрах використовують багаторівневе розташування джерел світла для збереження тривимірного простору, глибини і затишку;
  • робоче освітлення повинно бути білим і яскравішим, ніж загальне, щоби сформувати комфортну обстановку для очей;
  • не використовуйте холодне світло біля дзеркал і в зонах прийому їжі;
  • яскраве світло допоможе візуально розширити простір;
  • світильники, спрямовані вгору, «підіймають» стелі, а спрямовані вниз навпаки - роблять стелю візуально нижчою;
  • світлі приміщення висвітлюйте рівномірно, темні - за зонами.

3. Кераміка

Кераміка є в кожній оселі – від облицювання стін у ванній до керамічних горшків для квітів. Можна використовувати багато проявів: плитка, мозаїка, кахлі, рами, карнизи, вставки у вигляді панно та ін. Одне слово, сьогодні без зусиль можна знайти все, що душі заманеться.

Зверніть увагу:

  • ванна кімната буде виглядати стильно, якщо використати 2 кольори плитки однієї серії, виділивши таким чином деякі елементи;
  • якщо ж ви хочете використовувати кілька різних поверхонь плитки, то тут потрібно бути обережними. У такому випадку радимо дотримуватися однієї серії і одного кольору;
  • не бійтеся незвичайних схем укладання плитки – це виглядає дуже стильно;
  • виділяйте робочу зону на кухні або обрамлення дзеркала у ванній іншим кольором плитки;
  • запам'ятайте: соковиті кольори завжди пожвавлюють нейтральні стіни.

4. Сантехніка

Необхідні і звичні предмети, як-от раковина, змішувачі, унітаз та інше санітарно-технічне обладнання, також можуть виглядати як витвір мистецтва. Щоправда, дизайн зазвичай визначає до 80% вартості сантехніки – здебільшого через матеріали. Модну сантехніку сьогодні виробляють з акрилу, різних видів пластика, штучного і натурального каменю, скла, сталі, дерева, на основі вуглеволокна і полімерних смол. Часто матеріали поєднують між собою і створюють з них незвичайні конструкції, які, до слова, можуть поєднувати в собі відразу кілька функцій. Не сумнівайтеся - будь-яке нестандартне рішення в звичних предметах буде тішити не лише вас, але й ваших гостей.

5. Дзеркала

Ці древні винаходи уже багато століть творять магію в інтер'єрі і є його важливим об'єктом. Окрім своєї основної, відображальної функції, дзеркало може візуально збільшувати простір, робити кімнату світлішою і створювати різноманітні оптичні ілюзії.

Варто врахувати:

  • вертикальні дзеркала «розтягують» простір, а горизонтальні навпаки – «розширюють» його;
  • для класичного інтер'єру вибирайте дзеркала з товстими рамами, для сучасного - з вузькими
  • прямокутне дзеркало без рами підійде практично для будь-якої кімнати;
  • дзеркала, які знаходяться один напроти іншого, створять ілюзію нескінченної кімнати;
  • дзеркала на стелі роблять кімнату просторішою та світлішою;
  • дзеркальна шафа-купе збільшить простір маленької кімнати;
  • дзеркало, що висить під кутом до вікон, дає відчуття, що вікон і світла більше.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир. Обрати свою можна на сайті проекту, в якій згодом можна буде облаштувати домашній офіс.

Читайте також: Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 7 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: