Шість способів зробити квартиру візуально більшою

шпалери

Брак простору - це одвічна проблема, особливо для тих, хто живе в місті. А хочеться, щоби просторо було в кожній кімнаті квартири.

Щороку дизайнери вигадують різні способи, щоби збільшити простір візуально. Пропонуємо переглянути варіанти, які допоможуть у вирішенні цієї проблеми, а також підкажемо найбільш дієві способи у візуальному розширенні простору.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

1. Зовнішній вигляд стін, підлоги і стелі

Щоб у квартирі здавалося просторіше, пофарбуйте задню стіну кімнати і підлогу в один колір. Для стін і стелі краще використовувати холодні світлі кольори. І не важливо, чи будуть вони пофарбовані або обклеєні шпалерами: це правило діє в обох випадках. Шпалери краще обирати ті, що з дрібним малюнком, тому що вони збільшують кімнату. Стелю іноді прикрашають рельєфами і фризами, але для квартири це не кращий варіант: такий декор громіздкий і візуально поглинає багато простору. Йому місце в великих приміщеннях.

Покриття підлоги найкраще буде виглядати в одному кольорі і без квадратів чи орнаментів. Погляд за них чіпляється в будь-якому випадку, а в маленькому приміщенні це зайве.

2. Вікна без шторів

Напевне, ви помічали, що кімната виглядає набагато просторішою, коли фіранки і штори знімають, щоби випрати. Це не випадково, адже штори призначені створювати перешкоду для очей, а для збільшення простору в приміщенні перешкод, навпаки, бути не повинно. Поексперементуйте – зніміть на деякий час фіранки і переконаєтесь, що це корисна рекомендація. Штори, як і меблі, завжди обтяжують приміщення.

3. Фотошпалери

Якщо в кімнаті простору мало, його слід додати хоча б за допомогою ілюзій. Дієвий, ефективний спосіб – фотошпалери, в яких перспектива вибудувана так, що зображений простір стає продовженням кімнати. Дуже важливо, щоб якість друку була максимально високою, а кольори – насиченими. В іншому випадку вам не вдасться досягнути бажаного ефекту.

Щоб ілюзія додаткового простору виникла, важливо вибрати місце наклеювання фотошпалер з урахуванням динаміки тіней. У приміщенні щодоби відбувається зміна світла. Якщо наклеїти фотошпалери, в сюжеті яких використовується тінь, а при реальному освітленні в кімнаті такої тіні бути не може, то ілюзії не виникне.

Щоб урізноманітнити інтер'єр і візуально збільшити простір - використовуй зонування стін. Більшу частину кімнати залиште під однотонні шпалери в світлих, пастельних тонах, а одну стіну відведіть під фотошпалери з ефектним малюнком. При цьому віддавайте перевагу фотошпалерам зелених, жовтих, бежевих і кремових відтінків - так кімната буде здаватися просторішою.

5. Прозорі журнальні столики і стільці

Цей очевидний спосіб розширити простір використовують рідко, однак даремно. Необов'язково брати меблі зі скла, якщо боїтесь, що розіб'єте. Добре впишеться столик з оргскла – він зроблений з якісного матеріалу і відрізняється стильним дизайном. Такі меблі легко пропускають світло.

6. Гармонійний декор

Якщо у вашому домі є будь-які предмети декору, їх не повинно бути надмірно багато: для кімнати, як правило, достатньо двох-трьох речей. У дизайні є «правило дині»: предмети, які більші від неї за розміром, захаращують кімнату. Зверніть увагу і на те, що привертає увагу найсильніше, коли оглядаєш квартиру. Якщо таких речей надлишок, то деякі з них варто прибрати. При огляді не повинно виникати відчуття перевантаженості. Відчуйте різницю між напівпорожнім приміщенням, неосвоєним, необжитим і приміщенням, заваленим різними речами, - і зрозумієте, про що йдеться.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир. Обрати свою можна на сайті проекту, в якій згодом можна буде облаштувати домашній офіс.

Читайте також: Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 7 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: