Стало відомо, коли уряд почне виплачувати заборговані зарплати шахтарям

шахта
Фото ілюстративне

1,4 мільярда гривень почнуть надходити на рахунки підприємств вугільної промисловості з 20 грудня 2020 року.

Про це йшлося на засідання Кабміну в середу, 9 грудня.

«За нашими розрахунками на 18 грудня ми виходимо на отримання коштів  в спеціальний фонд державного бюджету і з 18 грудня ми почнемо вже роботу по випуску цих коштів, відповідно, на шахти, для виплати зарплат шахтарів. Тобто це десь відбудеться орієнтовно з 20 грудня», - розповів заступник міністра енергетики Максим Немчінов.

Нагадаємо, у листопаді в держбюджеті передбачили 1,4 млрд грн на виплату зарплати гірникам до кінця року та погашення заборгованості, що виникла станом на зараз. Кошти візьму з обов’язкових виплат до держбюджету від НАК «Нафтогаз» та АТ «Укрнафта».

Окрім цього, Кабімн перерозподілив 1,4 млрд грн для забезпечення виплати заробітної плати працівникам державних вуглевидобувних підприємств. Відповідну постанову схвалено в середу, 28 жовтня.

Наприкінці серпня 2020 року гірники соснівської шахти «Надія», що на Львівщині, оголосили протест, поки не отримають виплат. 47 осіб вирішили залишитись під землею.

Згодом їхні родини перекривали міжнародну трасу Львів-Рава-Руська.

Через шість днів Міненерго виплатило 5 млн гривень на погашення заборгованості. 5 вересня шахтарі закінчили страйк і вийшли на поверхню.

І вже 17 вересня Верховна Рада підтримала зміни до держбюджету-2020, що дозволять погасити заборгованість із заробітної плати перед гірниками шахти «Надії», що на Львівщині.

Шахтарі Львівщини знову протестують через невиплату заробітної плати. У вівторок, 8 грудня,  75 гірників шахти «Лісова» третьої зміни відмовилися як працювати, так і підніматися на поверхню. Станом на 9-ту годину ранку 9 грудня під землею залишається 35 гірників.

Відомо, що стихійні страйки відбуваються по всій країні. Акції протесту також проходили і під Офісом Президента. Про перебіг подій можна прочитати в матеріалі ІА Дивись.info за покликанням.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: