10 порад, як зробити маленьку вітальню просторішою (фото)

вітальня

Маленька кімната для прийому гостей – вітальня - зараз не є проблемою. Дизайнери пропонують безліч варіантів, як облаштувати невеличкий простір.

Маленька кімната для прийому гостей – вітальня – зараз не є проблемою. Дизайнери пропонують безліч варіантів, як облаштувати невеличкий простір.

Зокрема на ринку є вдосталь меблів і предметів інтер’єру, які допоможуть комфортно облаштувати вітальню і зробити її зручнішою для прийому гостей, більш функціональною та стильною.

Як зробити невелику кімнату гарною і водночас організувати достатню кількість місць ІА Дивись.info розповість у матеріалі.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

1.  Використовуйте дзеркала та шпалери. У маленькій вітальні (особливо, якщо в ній мало світла) можна відчути себе, наче в коробці. Розставте акценти, додайте світла і глибини за рахунок шпалер і дзеркала, яке краще повісити навпроти вікна. Це створить відчуття, що в кімнаті з'явилося ще одне вікно.

2. Обирайте малогабаритні меблі. Потрібно зрозуміти, що для віталень існують не тільки величезні дивани та незграбні крісла: в антикварних магазинах можна знайти дуже цікаві малогабаритні меблі. Раніше кімнати були набагато менші, аніж сьогодні. Тому можна знайти невеликі кушетки, двомісні диванчики і стільці, які впишуться в розміри вашої вітальні.

3. Заповнюйте простір (особливо кутки). Як не дивно, розмір маленької кутової вітальні можна візуально збільшити за допомогою великих меблів. Як так виходить? На великому кутовому дивані поміститься відразу багато гостей. Через те, що такий диван сприймається як один предмет меблів, здається, що кімната не так забита. Сучасний диван з чистими, строгими лініями буде виглядати в маленькій вітальні краще, ніж об'ємний.

Якщо ж у Вашій вітальні високі стелі, то це додаткова перевага! Звісно, що витягнуте вгору приміщення не дає більше місця для гостей, зате так створюється відчуття, що кімната набагато більша, ніж здається на перший погляд. Перетворіть високі стіни в домашню картинну галерею.

4. Купіть компактну канапу. Краще підійде занижена кушетка або маленький диван з прямими лініями і тонкими ніжками, через які він здасться невагомим.

5. Оберіть диван без спинки. У кімнаті з відкритим плануванням диван іноді краще розташувати в середині кімнати, а не біля стін – він візуально зменшить простір. Диван без спинки додасть кілька сидячих місць, а якщо кімната трохи більша – він може її розділити на дві зони відпочинку.

6. Купуйте багатофункціональні меблі. У маленькій вітальні потрібно використовувати всі меблі. Наприклад, пуфики або табуретки можна використовувати як журнальний столик або додаткове сидяче місце, а маленькі бічні столики можна пересувати в різні частини кімнати.

7. Використовуйте вбудовані секції для зберігання. Не дайте маленьким меблям по всій кімнаті «з'їсти» весь простір. Зробіть важкий крок і використайте для зберігання всю стіну. Шафу від стелі до підлоги можна обладнати для зберігання книг, системи розваг або вбудувати відкидний робочий стіл.

У вбудованих секції для зберігання сховайте телевізор, книги і шафу з шухлядками, навпроти поставте маленький диванчик. Низький стілець поставте перед стінкою з секціями так, щоб він не заважав відкрити дверці.

Продумайте місце для зберігання додаткових стільців. Маленьке приміщення часто не здатне вмістити стільки сидячих місць, скільки вам необхідно. На допомогу прийдуть складні стільці або пуфики, які можна зберігати в коморі або під ліжком, щоб з легкістю їх діставати, коли приходять гості.

8. Можна спробувати у вітальні обійтись без дивана. Хто сказав, що в вітальні обов'язково повинен стояти диван? Якщо місця зовсім мало, спробуйте розставити три-чотири крісла навколо журнального столика. Для більшої функціональності в якості журнального столика можна використовувати пуф з підносом зверху.

9. Купуйте «невидимі» меблі. Пластик, скло або оргскло прекрасно підходять для маленьких кімнат, тому що меблі з цих матеріалів не займають візуальний простір.

10. Розставте рослини. Як і шпалери із дзеркалами, рослини – це чудовий спосіб додати глибини маленькій вітальні. Яскрава зелень пом'якшить кути, створить ефект додаткового простору і візуально збільшить кімнату. Особливо ефектно – поставити горщики з рослинами в кутах або біля стільців чи диванів.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир. Обрати свою можна на сайті проекту, в якій згодом можна буде облаштувати домашній офіс.

Читайте також: Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 7 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-8

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: