У Львівській лікарні швидкої допомоги відкрили нове відділення

IMG_2729

В ЛШМД запрацювало відділення кардіохірургії та трансплантації серця.

Як запевнили у мерії, тут фахівці надаватимуть весь спектр допомоги пацієнтам, які мають проблеми із серцем.

«Сьогодні у нас завершено будівництво кардіологічного центру в лікарні швидкої медичної допомоги. Для цього знадобився рік важкої праці та більше 50 мільйонів інвестицій. Але відсьогодні кожен львів’янин чи гість нашого міста, який має такі проблеми як аритмія, тахікардія та завершуючи надскладними операціями з пересадки серця, може повністю отримати в лікарні швидкої допомоги. Найкращі фахівці, які приїхали з різних міст нашої країни, найсучасніше обладнання, більшість з якого унікальне для України», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, новостворене медичне об’єднання, до якого увійшла ЛШМД, повинна увійти до переліку найкращих у світі.

«Мета, яку ми перед собою поставили, – аби львівське медичне об’єднання увійшло у ТОП-200 медичних об`єднань світу протягом наступних 4 років. Ми говоримо про наше ургентне об’єднання, яке ми нещодавно створили рішенням сесії міської ради», - розповів Андрій Садовий

Новостворене відділення кардіохірургії та трансплантації серця має до та післяопераційні ліжка, реанімацію та індивідуальну палату для пацієнтів після трансплантацій.

«Відділення на 30 ліжок, з них 20 – до і післяопераційних, 10 реанімаційних і 1 індивідуальна палата для пацієнтів після трансплантацій. Сьогодні ми можемо надати всю допомогу усім – від новонародженого до людини старшого віку. Це вроджені вади серця у дітей, весь спектр дорослої кардіохірургії, включаючи аортокоронарне шунтування, пластику і заміну клапанів, розшарування аневризм і завершуючи трансплантацією серця. Завдяки спонсорам, маємо електрофізіологічну лабораторію, тому надаватимемо допомогу в разі порушенням ритму серця», - розповів завідувач відділення кардіохірургії та трансплантації серця лікарні Роман Домашич.

Він запевнив, що нове відділення за своїм обладнанням не відрізняється від будь-якої європейської клініки.

«На сьогодні в нас є все, що необхідно для лікування серця. Також вже за тиждень-два в нас буде сучасна лапароскопічна стійка, і ми зможемо виконувати весь спектр мінікардіохірургічних операцій – від протезування і пластики клапанів, до аортокоронарного шунтування з мінідоступом. Це обладнання дозволяє нам відкоригувати будь-яке порушення ритму серця: від брадикардій – коли низька частота серцевих скорочень, і до найскладніших тахікардій», - розповів Роман Домашич.

За його словами, практично кожна четверта людина у старшому віці має порушення ритму серця, однак люди про це часто не знають, бо не обстежуються. Нове ж обладнання дозволить робити надскладні операції. Відтак, у відділенні прогнозують, що кількість операцій на серці зросте, як мінімум, вдвічі.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: