П'ятірка місць на Львівщині, де можна гарно провести вихідні із родиною

IMG_0199-630x420
ілюстративне фото, з архіву редакції

Поки літо у розпалі, гайда проводити цікаві вихідні, подорожувати та досліджувати нове.

ІА Дивись.info пропонує підбірку локацій Львівщини для одноденної мандрівки, яка буде до вподоби і дорослим, і малюкам.

Екзотика біля Пустомит

У Липниках, що всього лиш за 10 кілометрів від Львова, діє перша бананова ферма, де вирощують близько 30 екзотичних рослин: це не тільки банани, а й кавові дерева, лимони, лайми, кумкват та гранати. Усі рослини ростуть у спеціальній великій теплиці — вегетарії.

Власники охоче проводять екскурсії своїм господарством.

Окрім оглядин всіх рослин «з теплих країв», тут розповідають про процес вирощування рослин, догляд за екзотичним садом та інші цікавинки зі світу садівництва. Але зауважимо, всередині теплиць дуже спекотно.

Приїхати до бананової ферми ви можете в будь-який зручний для вас час, втім, дату та годину приїзду на екоферму просять погодити із менеджером, крім цього, є можливіть замовити оглядини для великої групи людей, діткам, кажуть власники, тут завжди неабияк цікаво. Також тут можна придбати будь-яку рослину додому.

Вартість екопрогулянки 100 гривень з людини.

У гості до винахідника гасової лампи

Нарешті цього року у Бориславі відкрили аптеку-музей винахідника нафтової промисловості Йогана Зега. У стінах музею можна побачити, який вигляд мали перші гасові лампи, які Зег винайшов якихось два століття тому, завдяки чому засяяв цілий світ.

Аптека нині розташована на місці дерев’яного будинку, що був зруйнований у 50-их роках минулого століття – там, де безпосередньо діяла аптека Зега, адже винахідник був ще й фармацевтом.

Екскурсії музеєм проводять за попереднім записом. Контактні номерами телефонів: 0505591164, 0987292839.

І зрештою, Борислав — це місто із неймовірною історію, адже свого часу він був величезним промисловим центром і більше про це можна дізнатись, заскочивши до музею на вулиці Карпатської брами.

Побувати у столиці князівства Київської Русі 

Звенигород — село на Львівщині, за 25 кілометрів від Львова. У XI-XII століттях місто було столицею Звенигородського князівства в Київській Русі. Зараз працюють над створенням першого в Україні історико-культурного парку на території пам’ятки археології, які розпочнуть роботу вже от-от.

Поки що можна занотувати цю круту локацію, адже невдовзі тут яблуку буде ніде впасти. З 6 серпня тут стартують кураторські екскурсії оновленим музеєм та городищем, квести для дітей, концертна програма, вечірнє театралізоване дійство
майстер-класи.

А також на основі пам’ятки у Звенигороді вперше в Україні відтворили у віртуальній реальності середньовічну княжу столицю. 12 місць давнього міста тепер можна роздивитись, вдягнувши VR окуляри. Чотири з них – інтер’єри церков та палаців, вісім – вулиці, площі та панорами давнього міста.

До Звенигорода можна приїхати бодай задля того, аби побачити невимовно гарну природу, пройтись стежками, якими тисячу років тому ходили князі, а також влаштувати із родиною пікнік на галявині біля села: у центрі розляглась велика площа, де декілька років тому вперше відбувся один із наймасштабніших українських фестивалів ZAXIDfest.

Трохи екстремальної Самбірщини

Торік Львівщина поповнилась новим туристичним маршрутом — «Грозова брама», який стартує від с. Грозьова та веде до найвищої вершини Старосамбірщини – гори Маґура-Лімнянська, висотою 1022 м.

Мандрівники мають змогу насолодитися краєвидами гір, пам’ятками природи, ознайомитися з історією регіону. Маршрут пролягає місцевістю, де збережені народна обрядовість, звичаї і традиції жителів Старосамбірщини.

Цікавими локаціями під час мандрівки є церква Богоявлення Господнього (1817 р.), гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення «Джерело мінеральної води в с. Грозьово».

На шляху є також два відпочинкові осередки: на березі річки Мшанка та туристичний притулок, який зрозташований безпосередньо біля підніжжя Магури-Лімнянської, розрахований на ночівлю для 6 осіб.

Фіолетове «море»

Лаванда цвіте тільки два-чотири тижні щороку, якраз наприкінці липня є ще нагода поспостерігати за цим красивим явищем, поїхавши до села Стрілки, на околиці Львова.

Зараз на квіткових полях росте 26 тисяч рослин 40 різних видів, із яких 20 тисяч – це лаванда. Тут ростуть також троянди, гортензії, гібіскуси та спіреї. Відвідувачі можуть влаштувати тут фотосесію, а також відпочити в отечені неймовірної краси. Тут діє і дитмайданчик, і кафе, і є окремі місця, аби розслабитись, безкоштовно скориставшись шезлонгами чи гамаками.

Фото: Moemisto

А ще кажуть, що лавандове поле у Стрілках є найбільшим в Україні.

Вхід коштує 50 гривень, є знижки для дітей і пільгових категорій (30 грн). Адреса — вулиця Галицька, 169.  З кільцевої дороги Львова на локацію можна приїхати за пів години. «Казкові поля»  відкриті для гостей щодня, з 10 до 19 години.

Читайте також: Зустріти оленят, ведмедів і єнотів, або Куди поїхати з дітками в одноденну мандрівку

До речі, ІА Дивись.info радить зазирнути сюди, якщо ви не знаєте, який фільм переглянути цього вечора.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: