Зустріти оленят, ведмедів і єнотів, або Куди поїхати з дітками в одноденну мандрівку

IMG_4297-630x420
Фото з архіву редакції.

Подорожі батьків із дітьми є завжди особливими і часто закарбовуються у спогадах малечі як найяскравіший період дитинства.

Однак не завжди є змога мандрувати за кордон або ж локації частенько не по кишені для великої родини, та це не стає перепоною на шляху до особливої мети — подарувати власним дітям незабутні спогади.

ІА Дивись.info пропонує перелік гарних місць для відпочинку із малечою, під час подорожі куди можна отримати повно емоцій.

Побачити бембі не в мультфільмах

В Оброшиному, що за 13 кілометрів від Львова, є одразу кілька красивих місць, які точно сподобаються як дорослим, так і діткам. Серед них зоопарк, де можна побачити оленів, чорних лебедів, карликових курей, міні-качок «мандаринок» та інших звірят. Водночас тут росте кілька десятків рослин, кущиків та дерев.

Фото: Ірини Саврук, серпень 2020 рік.

Зоопарк обгороджений і просто так туди нікого не впускають, проте побачити оленят та інших звірів можна й не заходячи на територію парку. Діткам проводять безкоштовні екскурсії з квітня по жовтень, по вихідних працюють з 12 по 18 годину.

Читайте також: Контактні звіринці: миле насильство чи порятунок

Одразу біля дендропарку розташований бароковий палац архієпископів, аналог якого можна зустріти хіба що у Варшаві, де єпалац Бєліньських. Ансамбль складається із палацу, п'ятикутного парадного двору, барокових за планом службових приміщень біля воріт, окремого будинку кухні і саду.

Фото 2014 року, Автор: Tтомаш Лєсновкий

Шкода, правда, що нині пам'ятка перебуває у занедбаному стані.

Кільканадцять врятованих ведмежат 

Ведмежий притулок «Домажир» – щаслива історія про бурих чотирилапих, яких тут, у заповіднику Розточчя, що тільки за 15 кілометрів від Львова, проживає вже 28.

Фото з архіву редакції.

Тваринки тут проходять реабілітацію і за ними можуть поспостерігати всі охочі, хто приїде в гості до бурих ведмежат. Довгожителем тут ще з 2017 року є Потап, який провів аж дев'ять років у тісній клітці при ресторані на Буковині, а наприклад, 2019 року тут оселилась грайлива ведмедиця Ласка.

Кілька днів тому до притулку привезли трьох шестимісячних бешкетників ведмежат, яких утримували в контактному зоопарку на страусиній фермі біля Києва. Двоє з них братики, а дівчинка народилася від іншої мами, однак ця команда нагадує нерозлучну трійцю.

Фото: Суспільне

Загалом тут тепер мешкають 28 ведмедів: 24 великих і чотири малих.

Читайте також: За лаштунками: як живуть ведмеді, звільнені з «рабства» (фото)

Притулок працює щодня, з 10.00 до 19.00 години. Відвідувачам не дозволяють самотужки підгодовувати клишоногих, хіба що можна залишити гостинці на рецепції: це можуть бути фрукти, горіхи, м'ясо чи риба.

Вхід для дорослих вартує 100 гривень, для діток — 50 гривень, пільговий — 40. Також є можливість запросити екскурсовада, доплативши 30 гривень.

Погратися із єнотами 

Подружжя львів'ян влаштувало на околиці міста «Дім єнота». Там проживає щонайменше сім тваринок, з якими можна побавитись, сфотографуватись і дізнатись про них трохи більше.

Фото: Галини Беловольченко

Сюди можна приїхати щодня, з 12 години, на вулицю Навколишню, 22. Руслана та Андрій підбирали імена улюбленцям, дивлячись, як вони себе поводять.

Фото: Галини Беловольченко

«Лялька у нас любила сидіти на руках, наприклад, Мишка була і лишаєтся дуже тихою, Степашка — добрий, а Сірко — прудкий, наче вовк, і ще був відповідного кольору. Ще у нас є Лисичка. Вона дуже хитра дівчинка», - розповіли нашому виданню власники 2018 року.

Людей приймають за обов'язковим попереднім записом, гратися із тваринками можна не довше, ніж годину. Вартість за відвідини з особи становить 200 гривень з людини. Дізнатись деталі можна за номером 0974572786 (Андрій).

Усі кошти сім'я спрямовує на розвиток проєкту, зокрема облаштування вольєру для тваринок, аби їм було вільніше гуляти.

Поїхати в один із найбільших зоопарків України

Зоопарк у Меденичах, що за площею дорівнює вісьм футбольним полям як на «Арені Львів». У «Лімпопо» мешкає близько 400 видів тварин із різних куточків світу, а також і рідкісні, які занесені в Міжнародну Червону книгу і Червону книгу України. У зоопарку також живуть й такі тваринки, яких ви не зустрінете більше ніде в Україні, зокрема це й рідкісні птахи — страуси і срібнокрилий калао. Останнього ще називають птахом-носорогом. Незвичайний вигляд птаха привертає увагу туристів. Гостям, особливо дітям, подобається дружелюбність птахів, які охоче позують для фото.

Фото зі сторінки зоопарку

Зоопарк знаходиться в селищі Меденичі (Дрогобицький район, Львівська область) в 60 км від самого Львова. До зоопарку можна доїхати своїм ходом, а також на автобусі Львів - Трускавець. Час їзди громадським транспортом: близько 45 хвилин.

Читайте також: Лайфхак: що треба взяти у подорож з дитиною

Вартість вхідного квитка для дорослого становить 110 гривень, для діток віком від 5 до 14 років — 70 гривень. Вхід є безкоштовний для малюків до 5 років, а також діткам із івалідністю та діткам, чиї батьки є учасниками бойових дій. Зоопарк відчинений щодня, з 10.00 до 17.00 години.

Тут можна поїздити верхи

У селі Лопушна, що за 27 кілометрів від Львова, розкинулося кінне ранчо. Дітки мають змогу поспілкуватися із тваринками, покататися верхи та отримати незабутні враження.

Фото: ukrainer.net

Вартість відвідин коштує пів тисячі гривень за годину, та важливо попередньо домовитись із адміністраторами. Година фотосесії на коні в присутності інструктора – 750 гривень. Поза тим, вам можуть забезпечити трансфер 7-місним комфортним бусом, вартістю 400 грн в один бік.

На ранчо запрошують відвідувачів щодня, з 9:00 до 21:00 години, за адресою: село Лопушна Перемишлянського району, на вулиці Селиська, 7.

Читайте також: Там, де живе милосердя: історії порятунку покинутих та скалічених собак

Нагадаємо, в Україні триває фестивальне літо. Вже цими днями у Дубному, що на Рівненщині, проходить ювілейний український фестиваль «Тарас Бульба — Фестиваль впертого духу», який вважають найстаршим в Україні: щорічно він відбувається влітку з 1991 року, а цього року триватиме до 18 липня включно. Згодом музичні події відгримлять й на Тернопільщині, Волині, Львівщині та у Хмельницькому, детальнішу інформацію можна знайти у переліку від ІА Дивись.info тут.

А для тих, хто не хоче проводити вікенд у галасливій компанії та планує провести вечір, переглядаючи цікаві фільми, пропонуємо щотижневі добірки ІА Дивись.info найкращих вітчизяних й іноземних фільмів на будь-який смак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: