Вихідні у Львові: куди сходити 17-19 вересня

свято.
Фото з архіву редакції, ілюстративне

Цими вихідними у Львові відбудеться одразу декілька грандіозних подій.

ІА Дивись.info розповідає про найцікавіші локації та заходи, що пройдуть з 17 по 19 вересня у місті.

Книжковий форум 

У Львові триває традиційний BookForum, який стартував ще в середу, 15 вересня. Це одна із наймасштабніших книжковий подій в Україні. Нинішнього року п'ятиденний фестиваль вперше відбувається у змішаному форматі — онлайн та офлайн, а фокусною темою 28-го BookForum є  «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними».

Форум видавців. Фото 2017 року, з архіву релакції.

Головна локація — Палац Потоцьких на вулиці Коперника, але ярмарок та безліч дискусій і подій відбуватимуться у всьому Львові. Наприклад, навпроти Оперного театру продають книги.

Почесна гостя 28 BookForum – Нобелівська лавреатка з літератури Ольга Токарчук, провідна польська романістка сучасності, а також одна з найтитулованіших і успішних письменниць Польщі. Спеціальна гостя BookForum – 93-річна психотерапевтка, авторка світового бестселера «Вибір», яка пережила Голокост у концтаборі Аушвіц, Едіт Івою Еґер.

Одним з найпопулярніших заходів форуму  традиційно є «Ніч поезії та музики non-stop». Це поєднання найкращої поезії іноземних та українських учасників фестивалю з прогресивною музикою відомих українських гуртів.

Із детальною програмою на усі дні 28 BookForum можна ознайомитись за цим посиланням. Фестиваль триватиме до 19 вересня включно. Квиток на одноразовий вхід коштує 50 гривень, на усі дні — 150 гривень, їх можна придбати при вході до Палацу Потоцьких.

Єдиний в Україні фестиваль сучасної бандури

Учора у Львові розпочався Bandur Festival — єдиний в Україні, присвячений цьому музичному інструментові. Зі слів організаторів, свято для тих, хто досі думає, що гра на бандурі — це нудно і зовсім нецікаво. Утім бандуристи вміють по-справжньому «хуліганити» і водночас вражати неймовірною грою.

Більшість подій фестивалю відбуватимуться у Сенсотеці, що на вулиці Самчука, 22, а також  Ennio Event Square та Театрі Ляльок.

Завтра, 17 вересня, в Ennio Event Square, на вул. Джерельній, 22 о 18.30 відбудеться великий Зірковий концерт. Організатори фестивалю запевняють, що це буде топподія, яку просто не можна пропустити.

Триватиме свято до 19 вересня. Квитки можна придбати тут , та більшість подій є цілком безкоштовними за попередньою реєстрацією.

Зустріч з Вахтангом Кіпіані

У суботу, 18 вересня, о 14:00 год. у ТРК Victoria Gardens відбудеться презентація книг та відкрита розмова з Вахтангом Кіпіані. Сюди запрошують усіх охочих львів'ян і гостей міста.

Організатори кажуть, що будуть говорити із гостем про цьогорічні книжкові новинки від Історичної правди, а також про вже легендарну книгу «Справа Василя Стуса». Навесні цього року Київський апеляційний суд скасував заборону на поширення цієї книги, а судовий процес з Віктором Медведчуком став одним із найгучніших в історії книговидавництва України.

Під час презентації охочі зможуть придбати книги з автографом автора Вахтанга Кіпіані. А усі виручені за книги кошти організатори передадуть ініціативі «Врятуємо Вікторію Разом», яка спрямована на збір 55 мільйонів на найдорожчі ліки від СМА для львів’янки Вікторії Полюги.

Зустріч відбуватиметься у великій залі (атріумі) ТРК «Victoria Gardens» (м. Львів, вул. Кульпарківська, 226 А). Вхід на події безкоштовний.

Толока у Львові

У суботу, 18 вересня, Львів долучається до наймасштабнішої екоподії осені. Якщо ви хочете поєднати приємне із корисним — запрошуємо долучитись до Всесвітнього дня прибирання World Cleanup Day — це міжнародна соціально-екологічна акція з прибирання зелених зон, благоустрою територій та чистих берегів, яка традиційно відбудеться в третю суботу вересня у 24 регіонах України та 180 країнах світу.

Мета акції – формувати в українців культуру чистоти та дбайливого ставлення до довкілля, зменшення негативного впливу громадян на навколишнє середовище, розвитку всеукраїнського волонтерського руху та спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові громад.

Усіх львів’ян запрошують долучитись до толоки вже 18 вересня у парку Цитадель, вул. Грабовського, 12. Початок о 9:30.

Концерт легендарного ОЕ

З нагоди 360-річного ювілею Львівського національного університету імені Івана Франка група «Океан Ельзи» дасть у Львові 18 вересня безкоштовний концерт зі світловим шоу.

Фото з відкритих джерел

Сцену розмістять перед головним корпусом університету Франка. Також на нього буде спроєктовано спеціальну світлову програму від литовських майстрів концертних інсталяцій ABLight та, зокрема, Арвідаса Буінаускаса.

Концерт розпочнеться на площі перед університетом у суботу, 18 вересня, о 20:00. Вхід – вільний.

Оновлено. 17.09. Згодом організатори повідомили, що на конценрт впускатимуь лише вакцинованих відвідувачів. Крім цього, імунізуватись проти коронавірусу можна буде в мобільних пунктах вакцинації, що дітимуть на вході.

Спорт

У суботу, 18 вересня, у Львові на майданчику біля Порохової вежі відбудеться четвертий фестиваль вуличного баскетболу Lviv Hip Hop All Star. О 10:00 год команди розпочнуть боротьбу у змаганнях 3 на 3 за призовий фонд у 6000 грн. Реєстрація тут.

Кожен, хто не матиме своєї команди, однаково зможе взяти участь у конкурсах та виграти інші подарунки.

Фото з відкритих джерел

Усім учасникам даруватимуть редбул і вже ввечері також безплатний вхід на Hip Hop After Party в Club151 (вул. Заводська, 31), де можна буде стати свідком справжнього реп-батлу та виступу реп-групи LeViSH. Також для всіх фанатів кібер-баскетболу можна буде зіграти товариський матч з одним з найсильніших гравців України в NBA2k21 на PLayStation 4. Передбачені також фотозона, графіті, DJ та MC.

Родинний фестиваль на Сихові

У суботу, 18 вересня та у неділю, 19 вересня, у Сихівському районі Львова, на площі перед Центром Довженка, пройде фестиваль Сихівська родина Fest.

Він відбуватиметься просто неба. Тут облаштують ціле містечко з фудкортами, handmade-ярмаркою, забавами, майстер-класами, концертною програмою, місце для спортивних ігор та родинних квестів.

На дорослих та дітей чекатиме зона з надувними батутами та гірками, настільними іграми, веломобілями, аквагримом та солодкою ватою.

Вхід на фестиваль вільний. Захід у суботу та неділю запрошує всіх охочих з 12.00 до 20.00 години.

Для недільного вечора

У неділю, 19 вересня о 15:30 у межах 28 BookForum відбудеться допрем’єрний показ фільму «PATTERN» у кінотеатрі Горіховий. Гостро соціальний конспірологічний трилер-детектив зняв режисер Тарас Бенюк на основі однойменного роману Володимира Єшкілєва. За сюжетом фільму на студії проходить зйомка реаліті-шоу «Я ревную». Керівництво каналу, що замовив шоу, не задоволено рейтингами та наполягає на збільшенні градусу провокаційності. Продюсер та режисер шоу Антон вимагає від учасників розігрувати сцени ревнощів «на грані фолу».

На знімальному майданчику ситуація виходить з-під контролю.

«PATTERN» є спробою розкрити мотиваційні та соціальні механізми сучасного українського суспільства, проаналізувати шизоїдну ситуацію тотальної брехні та ролі в цьому розважальних медіа-програм. В ньому піднімаються теми соціальної нерівності та тієї межі, за яку не варто заходити заради кар‘єри та успіху.

Показ відбудеться у неділю, 19 вересня о 15:30 у кінотеатрі Горіховий (Lviv Film Center), за адресою вул. Володимира Великого, 14А. Вхід вільний.

До речі, якщо ви шукаєте цікаві фільми, радимо зазирнути сюди: у підбірках ІА Дивись.info ви завжди знайдете щось цікаве.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: