Е-квиток: у Львові почали видавати пільгові транспортні картки

247402528_422180609573239_7127111905202445268_n
Фото: ЛеоКарт

У Львові почали видавати пільгові транспортні картки ЛеоКарт.

Восьмого грудня у міському центрі надання послуг учасникам бойових дій першу картку вручили учасникові бойових дій.

Про це повідомили на сторінці е-квитка у Львові.

«Враховуючи особливу увагу нашого суспільства до захисників та захисниць України, було прийнято рішення, що додатковим проявом уваги до них буде розпочати видачу пільгових транспортних карток саме з Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій», - йдеться в повідомленні.

Вранці Андрій Кульба подав документи та відразу отримав ЛеоКарт.

«Паралельно розпочалася видача пільгових транспортних карток, які були надруковані на великих принтерах в Центрі Обслуговування пасажирів( вул. Горбачевського, 10)», - додали там.

І кажуть, що з наступного тижня пільгові транспортні картки видаватимуть одразу в сімнадцятьох пунктах.

У ЛКП Львіввтодор розповідають, що за виготовленням пільгової транспортної картки звернулись близько 87 тисяч осіб. Усіх, хто подав документи, поінформують про готовність ЛеоКарт. Обіцяють зателефонувати чи повідомили смс або на електронну пошту. Уже 20 тисяч транспортних карток готові до видачі.

Леокарт — це автоматизована система обліку оплати проїзду у громадському транспорті Львова. Квиток матиме часове обмеження на пересадку, станом на сьогодні – це 40 хвилин після першої валідації квитка. У межах цього часового інтервалу ви можете зробити пересадку на інший транспортний засіб, не купуючи новий квиток (окрім паперового одноразового квитка, який не надаватиме можливості пересадки). Також плануються денні проїзні квитки, що діятимуть у всіх видах громадського транспорту.

Леокарт буде працювати у трамваях, тролейбусах, автобусах, маршрутних таксі та електробусах. Водночас можна буде розрахуватись за проїзд і готівкою. Біля водіїв встановлять апарат для видачі одноразових квитків, які можна буде придбати за готівку. Вони потрібні у разі, якщо у пасажира відсутній будь-який тип електронного квитка. Одноразовий квиток буде завалідований в системі одразу, в процесі друку. У разі порушення процедури проїзду в громадському транспорті контролер зможе надрукувати квитанцію за допомогою мобільного валідатора на місці.

Відповідно, не виходячи з громадського транспортного засобу, цю квитанцію потрібно буде сплатити. Для цього не потрібно мати документи, що підтверджують особу. Електронний квиток можна буде придбати та поповнювати за допомогою офіційного мобільного застосунку. При цьому пластиковий еквівалент носити з собою буде не обов’язково.

Нагадуємо, що львів'яни, які належать до пільгової категорії, мають право подати документи на виговлення пільгової транспортної картки для користування громадським транспортом у межах електронного квитка. Раніше у міськраді не знали, як бути із пільговиками, які мешкають поза межами Львівської МТГ. Згодом у відомстві вирішили, що мешканці прилеглих сіл, які приїжджають щодня до міста на роботу чи у справах, можуть так само, як і львів'яни, претендувати на виготовлення пільгової транспортної картки. Для цього необхідно прийти до будь-якого ЦНАПу чи Центр обслуговування пасажирів на Горбачевського та прихопити з собою оригінали документів (паспорт громадянина України або ID-картку; документ, що підтверджує статус пільговика (посвідчення пільговика); РНОКПП (індетифікаційний код); кольорове фото, розміром 3×4 (фото має бути зробленим не пізніше, ніж за пів року до моменту подачі заявки). Світлину можуть зробити й на місці).

Електронний квиток у Львові намагаються впровадити майже десять років. Перші спроби були ще 2012-го, втім всі спроби були марними. Нині ж реалізовує проєкт чеська компанія Mikroelektronika та львівські айтівці SoftServe.

Торік восени в місті стартував прийом документів на виготовлення пільгових е-квитків. Сьогодні ж триває оснащення усього громадського транспорту системою АСОП: із технічною стороною обіцяють впоратися у грудні, а сам е-квиток повинен запрацювати 13 січня 2022 року, щоправда, його впровадження поки що під загрозою, оскільки нині не відомо, чи встигнуть у міськраді владнати питання із фінансуванням, а також вирішити всі юридичні тонкощі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: