Росіяни привезли з собою крематорій на війну проти України

382306

Російські солдати знали, що йдуть воювати з Україною та везли з собою крематорії.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський на зустрічі із іноземними журналістами у четвер, третього березня. Транслювали її у Офісі глави держави.

«Російська армія є врази більшою. І не в два, не в три, а чисельність сьогодні щодо танкових атак або чисельність військових (є вищою - ред.) у п'ять-десять разів. Російську армію, особисто людей, ніхто не рахує, (зокрема тих - ред.), скільки їх помирають під обстрілами цієї війни. Ви знаєте, що вони з собою привезли крематорій? Тобто вони заздалегідь не збираються показувати їх сім'ям, матерям, не планують розповідати, що їх діти тут загинули, що їх вбили, що вони прийшли сюди вбивати», - зазначив президент України.

Він заявив, що українці не хотіли цієї війни і не хочуть вбивати окупантів, але боронять себе, свободу, домівки.

«Тому росіяни помирають», - зазначив Зеленський.

«Ми не хочемо їх вбивати. Чому наші беруть їх в полон, а потім наші лікарі їх лікують, хоча ще вчора ці лікарі рятували українців, які померли від ран, завданих цими ж людьми?! Та все одно рятують, бо у них головне — людяність, а вже потім помста. І у (цьому - ред.) різниця», - каже Зеленський.

Він описує, що російські солдати «разом зі зброєю свідомо несуть крематорій, розуміючи, що він — для них».

Зеленський обурюється тим, як людина (ймовірно, йдеться про президента Росії Володимира Путіна - ред.) може планувати такі акти геноциду та насильства.

«І мені соромно, що у 21 столітті цьому є місце. Є такі акти, які говорять про те, щоб забути про будь-які Майя, що є Апокаліпсис, що є кінець світу. Кінець світу вже настав, якщо ми не можемо зупинити такі кроки. Це і є кінець світу», - заявив глава України.

Він підкреслив, що Україна не зводить парканів, мовляв, між цивілізацією та її відсутністю, не ставить клеймо на усьому російському народові, але водночас проблема якраз у громадянах, які бояться говорити голосно про те, що їх непокоїть.

«Вони бояться вийти на вулицю, сказати своєму президентові, як це кажуть мені, коли мій народ не задоволений (моїми - ред.) кроками. Вони підходять, проводять демонстрації. Це нормально. Вони тебе обрали, щоб мати до тебе доступ. Ти не цар і не отримав цю владу з неба, так не було. Ти президент. Тебе обрав народ і, будь ласка. Ти — СЕО (Головний(Генеральний) Виконавчий Директор - ред.) держави: не тиран, не фюрер. І ти повинен зробити все, щоб твоя держава, як компанія була успішною», - сказав президент.

Тому, додав Зеленський, він боронить свою державу та своїх людей.

Повномасштабний наступ РФ на Україну 

Нагадаємо, під час офіційного звернення до росіян 21 лютого Володимир Путін повідомив, що визнав «незалежність» угруповань «Л/ДНР».

22 лютого російська Рада Федерації дозволила Путіну використати на Донбасі збройні сили РФ у якості «миротворчих сил».

У відповідь на це рішення Кремля США оголосили економічні санкції проти крупних російських банків та членів родин урядовців РФ. Санкції також запровадили Японія, Австралія та країни Європейського Союзу.

23 лютого народні депутати України під час засідання схвалили санкції проти депутатів Держдуми РФ, політиків та чиновників Росії, причетних до визнання ОРДЛО.

Верховна рада України підтримала рішення РНБО щодо впровадження надзвичайного стану.

24 лютого Путін виступив із зверненням в якому повідомив про рішення розпочати повномасштабну війну проти України. Були обстріляні військові об’єкти, аеродроми, склади у Києві, Харкові, Дніпрі.

У відповідь Україна оголосила воєнний стан і розірвала дипломатичні відносини із Російською федерацією.

Запеклі бої у великих українських містах тривають вже восьмий день. За цей час окупанти зазнали суттєвих втрат. Станом на ранок четверга, третього березня, в особовому складі збройних сил РФ загинули та поранились майже дев'ять тисяч військових, повідомляють у Міноборони України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: