Сама собі майстер: як зробити професійний манікюр

pasted-image-0

Не хочеться витрачати час на дорогу до майстра та підлаштовувати плани під запис, щоб точно встигнути привести до ладу свої нігті? Зберіть невелику nail-студію в себе вдома. Тим паче, що гель-лаки коштують не набагато дорожче за звичайні, а виробники обладнання пропонують бюджетні моделі, які точно впораються з навантаженням у домашніх умовах. Наприклад, в інтернет-магазині EVA можна знайти ультрафіолетові лампи від 399 грн. Тому витрати на купівлю всіх інструментів коштуватимуть, як 1–2 походи в салон.

Базовий набір для манікюру та покриття

Щоб зробити манікюр без допомоги майстра, вам знадобляться:

  • ремувер для кутикули;
  • апельсинова паличка;
  • кусачки чи ножиці;
  • пилка;
  • баф;
  • знежирювач;
  • базове покриття;
  • гель-лак;
  • топ;
  • LED-лампа з потужністю 48W для просушування;
  • рідина для зняття липкого шару (але якщо вибрати топ без липкого шару, цей пункт необов’язковий).

1 крок — обрізний манікюр

Щоб розм’якшити огрубілу шкіру та полегшити її видалення, нанесіть ремувер на кутикулу й зону навколо нігтя. Зазвичай такі засоби потрібно тримати 5–7 хвилин, після чого кутикулу легко відсунути з нігтя. Після цього промокніть поверхню від залишків ремуверу та розпочніть обрізання. Не тягніть кутикулу на себе, а кусачки прикладіть до нігтя, а не до м’яких тканин. Торкайтеся тільки ороговілої шкіри, а не живого епітелію, та уникайте «рваних» рухів, інакше за кілька днів утворяться задирки.

2 крок — підготування нігтьової пластини

Пилкою відрегулюйте довжину та форму нігтя. Бафом для шліфування обробіть поверхню, усуваючи нерівності. Вибирайте інструменти з невисоким ступенем абразивності, якщо працюєте з натуральним нігтем, щоб його не зашкодити. Цей етап потрібен, щоб поліпшити зчеплення з матеріалом. Після цього нанесіть на пластину знежирювач, який допоможе уникнути відшарування надалі.

3 крок — створення стійкого покриття

Нанесіть базу тонким шаром, не допускаючи розтікання. Просушіть нігті в лампі протягом 1 хвилини.

Щоб було зручніше працювати, перед купівлею вивчіть відгуки або розпитайте про консистенцію матеріалу. Початківцям краще вибирати засоби середньої густоти, які не затікатимуть під кутикулу або з боків. Можна сушити по одному нігтю, щоб зафіксувати матеріал.

Покрийте нігтьову пластину гель-лаком потрібного кольору та просушіть у лампі ще 1 хвилину.

Зауважте, що деякі лаки мають насичений пігмент та за недостатнього сушіння можуть утворювати бульбашки. Якщо вам дістався саме такий матеріал, збільште час просушування та намагайтеся наносити його максимально тонким шаром.

Зробіть другий шар гель-лаку, щоб досягти насиченого та щільного покриття. Сушіть його 1 хвилину.

А взагалі етап з гель-лаками можна пропустити, якщо використовуєте камуфлювальну базу та бажаєте зробити нюдовий нейтральний манікюр. Сьогодні основи представлені у величезній кількості відтінків: від молочного до блакитного, бувають із вкрапленням блискіток, поталі та іншого декору.

Закріпіть результат топовим покриттям із матовим або глянцевим фінішем. Ретельно просушіть протягом 2 хвилин.

Якщо топ утворює липкий шар, зніміть його за допомогою спеціальної рідини. Якщо ні, то ваш манікюр майже готовий. Залишився фінальний штрих.

Нанесіть на кутикулу та шкіру пальців олію, помасажуйте, щоб вона краще всоталася.

Вплив ультрафіолету та хімічних складів може призвести до пересушення шкіри, тому додатковий догляд не завадить. Особливо, якщо поєднати його з масажем рук...

Зробіть свої перші кроки в манікюрі, починаючи з простих дизайнів, — наприклад, однотонного покриття. А коли повною мірою опануєте техніку, дайте волю фантазії та використовуйте все доступне для створення ефектних nail-артів: втирання, фольгу, слайдери, стемпінг і багато іншого!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: