У якому стані поранені через авіакастрофу в Броварах, — ОВА

630_360_1674040796-2565
Місце авіакатастрофи у Броварах. Фото: Укрінформ

Наступного дня після авіакастрофи в Броварах на Київщині у лікарнях залишаються 16 потерпілих. З них шестеро дітей. Інші поранені продовжують лікуватися амбулаторно.

Про це повідомив глава військової адміністрації регіону Олексій Кулеба 19 січня в етері телемарафону.

Він говорить, що серед всіх потерпілих «немає тяжких, стан стабілізувався у всіх». Медики оцінюють стан 16 пацієнтів як середньої важкості.

«Особлива увага — дітям, які отримали серйозні опіки, але стан їхнього здоров’я задовільний», — додав очільник ОВА.

Натомість заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак розповіла, що людей, які були у найважчому стані, перевели до Київського опікового центру. Водночас акцентувала, що ніхто з них не є у критичному стані.

Ще шістьох пацієнтів звідти планують відправити на лікування за кордон. Ідеться як про дітей, так і про дорослих.

Що відомо про авіакатастрофу?

Близько дев'ятої ранку у середу, 18 січня, у Броварах на Київщині поблизу дитячого садка та житлового будинку впав гвинтокрил. На борту перебували 9 осіб. 

Унаслідок катастрофи загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Міністр Денис Монастирський, державний секретар міністерства Юрій Лубкович та перший заступник міністра Євгеній Єнін. Вони прямували у відрядження в «гарячу» точку, де тривають бойові дії.

Повітряне судно найчастіше використовувало Міністерство внутрішніх справ для службових завдань, повідомили у Держслужбі із надзвичайних ситуацій.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що про причини авіакатастрофи в Броварах говорити рано. Він пояснив, що є кілька факторів, через які може статися трагедія.

У Броварах в ліцеї №10 організували оперативний штаб, там можна отримати необхідну допомогу. На місці працюють медики, психологи, представники поліції, ДСНС, волонтери та всі екстрені служби. Людям надається необхідна допомога.

Після 15:40 у ДСНС заявили, що рятувальна операція завершилась. Загинули 14 осіб. Зокрема одна дитина. Поранення отримали 25 людей. У тому числі 11 неповнолітніх. Усіх госпіталізували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: