на росії ймовірна ще одна так звана «часткова мобілізація», — британська розвідка

14b684e-9c1b0c5-szu
Знищена техніка окупантів. Фото: Генштаб ЗСУ

Військове керівництво рф має напоготові варіант із проведення ще одного призову в межах так званої «часткової мобілізації», мовляв, роблять це для того, аби забезпечити збройні сили країни-агресорки.

Про це сказано у зведенні воєнної розвідки Великої Британії.

Напередодні, зазначають аналітики, в медіа з'явилась інформація про те, що прикордонники на росії не дозволяли киргизьким трудовим мігрантам із подвійними паспортами виїхати з рф. Цим чоловікам сказали, що їхні імена є в списках про мобілізацію. Повідомлення з'явилось 22 січня.

Наступного дня речник президента рф дмитро пєсков заявив, що указ про «часткову мобілізацію» продовжує залишатися в силі. Він стверджував, що указ залишається необхідним для забезпечення роботи збройних сил.

Читайте також: кремль планує мобілізувати депортованих українців

У відомстві вважають, що на росії, найімовірніше, продовжують шукати методи задовольнити потребу у великій кількості особового складу, необхідного для забезпечення будь-якого майбутнього великого наступу в Україні, при цьому мінімізуючи внутрішні інакомислення.

Мобілізація на росії

Там напередодні нового року розпочали підготовку до нової хвилі. Окупаційне військове керівництво акцентуватиме не на кількості, а не на якості мобілізованих людей та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку «поповнення» знадобиться близько двох місяців, пояснюють у воєнній розвідці України.

Раніше у Американському інституті вивчення війни (IWS) називати дату початку нової хвилі мобілізації 9 січня, а згодом у ГУР — 15-те.

Вадим Скібіцький, який є представником відомства, вважає, що на росії планують забрати на війну до 500 тисяч людей. У межах нової хвилі мобілізації хочуть відправити до ворожого війська жителів «центральних регіонів», наприклад, москви.

Нагадуємо, у воєнній розвідці України раніше повідомляли, що мобілізованих росіян планують використати в наступальних операціях навесні та влітку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: