У захопленій Горлівці окупанти готуються до прихованої мобілізації

армія рф
Фото з відкритих джерел. Ілюстративне

У тимчасово окупованих населених пунктах в Донецькій області російські загабники готуються до проведення тимчасової мобілізації.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України 2 лютого.

Там кажуть, що у тимчасово захопленому місті Горлівка всі бюджетні та комунальні установи отримали наказ подати до окупаційного військового комісаріату списки осіб, які мають бронь.

Усі ці люди будуть розглядатися спеціальними комісіями ворога з подальшим призовом на військову службу до лав противника, кажуть в Генштабі.

Мобілізація на росії

Там напередодні нового року розпочали підготовку до нової хвилі. Окупаційне військове керівництво акцентуватиме не на кількості, а не на якості мобілізованих людей та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку «поповнення» знадобиться близько двох місяців, пояснюють у воєнній розвідці України.

Раніше у Американському інституті вивчення війни (IWS) називати дату початку нової хвилі мобілізації 9 січня, а згодом у ГУР — 15-те.

Вадим Скібіцький, який є представником відомства, вважає, що на росії планують забрати на війну до 500 тисяч людей. У межах нової хвилі мобілізації хочуть відправити до ворожого війська жителів «центральних регіонів», наприклад, москви.

Нагадуємо, у воєнній розвідці України раніше повідомляли, що мобілізованих росіян планують використати в наступальних операціях навесні та влітку.

Більшість з 320 тисяч мобілізованих окупантів вже восени 2023 року залучать до другої хвилі наступу, вважають в РНБО України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: