Розвідка: росіяни готуються до нового наступу, ймовірно, на трьох напрямках

a75d23e4-d7a3743c8b0b88d3d7f69c9fb33fd579
Фото: ВМС

Наступи російсько-окупаційних військ ймовірні на трьох напрямках, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Про це повідомляє пресслужба відомства у понеділок, 6 лютого.

«Ми визначили, що наступи військ рф можуть бути у Донецькій та Луганській областях, а також, можливо, на Запоріжжі. При цьому на Херсонщині та у Криму війська рф вестимуть оборону», — говорить він.

Читайте також: Окупанти готують новий наступ на Луганщині з наступного тижня, — ОВА

Скібіцький додає: рф планує мобілізувати від 300 до 500 тисяч людей для забезпечення проведення наступальних операцій на сході та півдні України навесні та влітку 2023 року. 

Нова хвиля мобілізації на росії триватиме до 2 місяців.

«...але реалізація планів росії знаходиться у прямій залежності як від оснащення російських резервістів, так і від рівня, якості і темпів західної військової підтримки українських захисників», —  вважає представник ГУР.

Читайте також: ЗСУ очікують активного наступу окупантів на Схід у березні

Мобілізація на росії

Там напередодні нового року розпочали підготовку до нової хвилі. Окупаційне військове керівництво акцентуватиме не на кількості, а не на якості мобілізованих людей та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку «поповнення» знадобиться близько двох місяців, пояснюють у воєнній розвідці України.

Раніше у Американському інституті вивчення війни (IWS) називати дату початку нової хвилі мобілізації 9 січня, а згодом у ГУР — 15-те.

Вадим Скібіцький, який є представником відомства, вважає, що на росії планують забрати на війну до 500 тисяч людей. У межах нової хвилі мобілізації хочуть відправити до ворожого війська жителів «центральних регіонів», наприклад, москви.

Нагадуємо, у воєнній розвідці України раніше повідомляли, що мобілізованих росіян планують використати в наступальних операціях навесні та влітку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: