Бахмут: прикордонники відбили ще три атаки «вагнерівців»

photo_5255989730997291679_y
Фото: ДПСУ

У Бахмуті на Донеччині «вагнерівці» намагались атакувати позиції українських прикордонників двічі, але воїни цьому завадили.

Про це повідомили у ДПСУ у п'ятницю, 24 березня.

Там кажуть, що мінометні розрахунки прикордонників підтримали вогнем та змусили ворога зупинити атаку.

Перегрупувавшись «вагнерівці» знову спробували наступити, та у стрілецькому бою відступили із втратами: 4 вбитих, ще 10 поранених, додали захисники.

Більше про втрати ворога

Українські захисники за добу ліквідували 1020 росіян, а від початку повномасштабного вторгнення рф — щонайменше 169 тисяч 170 загарбників.

А яку техніку втратили окупанти?

ЗСУ з 24 лютого 2022 року вже знищили:

  • танків ‒ 3574 (+4) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 6921 (+23) од,
  • артилерійських систем – 2616 (+8) од,
  • засоби ППО ‒ 276 (+3) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2208 (+5),
  • крилаті ракети ‒ 911 (+2),
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5464 (+12) од,
  • спеціальна техніка ‒ 277 (+4).

Більше — в інфографіці Генштабу ЗСУ:

Яка ситуація в Бахмуті?

росіяни продовжують спроби оточити місто та просунутись уперед, та безуспішно, напередодні заявив командувач Сухопутних військ генерал Олександр Сирський.

Там бійці 93-ї бригади разом з іншими захисниками стримують шалений тиск противника. Завдяки їх праці ворожі танки, БМП, РСЗВ та склади з БК - злітають в повітря. 15 березня воїн 93 ОМБр «Холодний Яр» з позивним «Алан» знищив ворожий літак Су-25 в Бахмуті.

Президент Володимир Зеленський 14 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому розглядалась оборона Бахмута. Обговорено актуальну ситуацію на фронті. Було ухвалено рішення про подальше утримання й захист міста Бахмут.

Читайте також: Битва за Бахмут: відступ чи оборона

У Бахмуті на Донеччині російсько-окупаційні війська, а також вагнерівці зазнають суттєвих втрат, повідомив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні.

Президент України Зеленський 22 березня відвідав передові позиції Бахмута. Глава держави заслухав доповіді про оперативну ситуацію та перебіг бойових дій на ділянці фронту. Також він поспілкувався з військовослужбовцями та подякував їм за захист України.

24 березня представник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий розповів, що російсько-окупаційні війська продовжують зазнавати суттєвих втрат у боях на Бахмутському напрямкові. Тепер ворог змушений посилюватись за рахунок регулярних підрозділів рф, у тому числі десантників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: