Як повернути максимальну кількість ветеранів додому

555
фото: Дивись.info

Під час реінтеграції ветеранів у суспільство усім нам необхідно долучатися до створення інклюзивного середовища.

Із темою «Як повернути максимальну кількість ветеранів додому» на благодійному форумі «Незалежні» виступив заступник директора фонду «Повернись живим» Олег Карпенко. Він є ветераном російсько-української війни і ще у 2018 році проходив процес реінтеграції в суспільство після військової служби.

фото: Дивись.info

Читайте також: «Говорити про реінтеграцію — на часі», - військовослужбовець, ветеран Денис Квебек.

Реабілітація ветеранів

На той період часу, каже він, ані держава, ані суспільство не були готовими до масового повернення українських воїнів додому. Але сьогодні, внаслідок повномасштабного вторгення, ветеранів значно побільшало. Усі вони теж, як і Олег, змушені ніби знову вливатися у цивільний простір. І всі люди навколо мають колишнім військовослужбовцям із цим допомагати.

«Перш ніж впроваджувати ті усі питання щодо реабілітації та адаптації військових, я би хотів, щоб ми відповіли на три питання. Перше — а чи дійсно ми знаємо ті потреби з якими повернуться люди з фрону. Друге — чи розуміємо ми, наскільки буде виснажена ця країна після війни? Третє — а на яких умовах ми закінчимо цю війну?».

Тому, перш ніж розробляти програми для ветеранів, вважає Олег, нам важливо розуміти - стовідсотково важливими є реінтеграція в бізнес, освітні програми, але є й інше. Йдеться про базові потреби військових, з якими вони точно зіштовхнуться після фронту, а саме про фізичну та психологічну реабілітацію.

«Працюючи з ветеранами, ми в першу чергу, намагаємося надати цим людям вчасну психологічну та фахову тренерську підтримку. І такі програми мають бути всередині кожного бізнесу, усіх громад, усіх областей. Таких програм має бути в країні більше».

Читайте також: Центр протезування та реабілітації Superhumans: як ветерани повертаються до нормального життя.

Довідка

Глобальна медіа-компанія Forbes провела у Львові благодійний форум «Незалежні». Метою заходу було об’єднати зусилля бізнесу та влади, щоб знайти ефективні рішення для успішної реінтеграції ветеранів у мирне суспільство.


Матеріали у рубриці Погляди є відображенням виключно точки зору автора, яка може бути як об'єктивною, так і суб'єктивною. Редакція може не поділяти думок і поглядів, викладених тут та не несе відповідальності за достовірність й тлумачення викладеної інформації, натомість виступає виключно платформою для розміщення матеріалу.

Читайте також: Помилки компаній під час співпраці з ветеранами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: