5 в 1: львівські соціальні заклади об'єднають

sotszakhyst
соцзахист

У Львові об'єднають в один п'ять соціальних закладів. Роблять це, аби оптимізувати та підвищити ефективність надання послуги, переконують посадовці.

Рішення щодо реформування соцсфери можуть ухвалили на сесії міськради наступного тижня, повідомляють у відомстві 21 вересня.

П'ять закладів об'єднають в один

Ідеться про установи, які опікуються людьми похилого віку, дітьми і родинами у скруті, бездомними та потребуючими, тобто людьми у складних життєвих обставинах. Тож тепер він носитиме назву Львівський міський центр соціальних послуг та реабілітації «Джерело».

Об’єднаються такі заклади:

  • міський центр реабілітації «Джерело»,
  • міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,
  • Соціальний готель,
  • міський територіальний центр соціального обслуговування,
  • Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб.

Що передувало?

Торік мер Львова Андрій Садовий створив робочу групу, куди увійшли депутати, представники громадськості та міської ради, аби спільно напрацювати концепцію створення єдиного центру надання соціальних послуг. Львів стане одним з перших міст в в Україні, де взялись за реформування соцзахисту

Що буде після реформи?

Вищезгадані уставнови координували свою роботу із управлінням соціального захисту Львівської міської ради. Подекуди послуги різних установ дублювали одна одну. Після соціальної реформи у Львівській міській територіальній громаді діятиме три комунальні установи надання соціальних послуг.

Ідеться про:

  • Комунальне некомерційне підприємство «Центр надання соціальних послуг».
  • Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.
  • Центр соціальної підтримки осіб з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування і ВПО.

Оптимізовані заклади увійдуть до складу нового Центру надання соціальних послуг з єдиною керівною адміністрацією. Старі заклади реорганізують та утворять з них профільні філії під управлінням цього Центру - по роботі з бездомними, реабілатація, протидія домашньому насильству тощо, пояснив наш співрозмовник.

І додав, що соцпрацівників не звільнятимуть, адміністративному складу запропонують перейти на інші посади з надання соціальних послуг.

У мерії додають, що для мешканців Львова, які отримують соцпослуги, нічого не зміниться. Навпаки, вони мають відчути покращення надання комплексної соціальної послуги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: