Як змінювалась головна ялинка Львова з 2010 по 2023 роки (фото)

Головна ялинка Львова стала одним із символом різдвяно-новорічних свят. Її досьогодні встановлюють на площі біля Оперного театру.

ІА Дививсь.info підготувала підбірку фото, як змінювалась головна ялинка Львова з 2010 року.

2010

Тоді головними іграшками на ялинці були великі цукерки. Саме ж дерево підсвітили червоно-синіми кольорами. Святкове дерево сягало 18 метрів і коштувало місту 3 тисячі гривень.

2011

2011 року ялинку Львова прикрашали 5 тисяч іграшок, які надала фірма «Світоч» та Львівський склодзеркальний завод, 700 з них – дерев’яні. Ці іграшки розмальовували діти. Також тоді закупили 24 нові гірлянди, використали і 80 старих.

Фото: Юрій Дячишин

2012

Міську ялинку того року прикрасили яворівською іграшкою від народних майстрів. Остап Сойка та Оксана Когут виготовили для львівської ялинки 200 автентичних прикрас. На це, а також охорону дерева з міського бюджету виділили 55,5 тисяч гривень.

Фото: Захід.нет

2013

Центральну новорічну ялинку Львова прикрасили дерев’яними іграшками яворівських майстрів, іграшками ручної роботи, які виготовили учні художньої школи імені О.лекси Новаківського, та 40 новими синьо-жовтими світильниками. Крім цього, ялинка прикрашена українськими гербами-тризубами та символами Євросоюзу.

2014

Тоді у центрі міста встановили 17-метрову ялинку. Привезли її у місто Лева з Дрогобицького лісгоспу. У 2014 році мерія думала, чи варто взагалі відкривати урочисту ялинку, з огляду на події в країні. Зрештою, керівництво міста все ж влаштувало свято. Відкривав новорічну красуню міський голова разом з дітьми, серед яких були й маленькі українці з Криму і Донбасу.

2015

Майже 20 метрів — саме такої висоти була того року новорічна ялинка Львова. Її привезли з Дрогобицького лісництва. Засяяла ялинка жовто-блакитними кольорами. З бюджету тоді витратили 50 тис. грн.

Фото: ЛМР

2016

2016 року ялинку для Львова знайшли в лісництві біля села Опака, неподалік селища Східниця. Прикрасили її іграшками 2015 року, а ілюмінацію оновили і зробили її подібною до вуличного освітлення. На новорічне дерево витратили 211 тисяч гривень.

2017

Цього разу ялинку Львову подарувала мешканка Брюхович. Місто вирішило відмовитися від звичних іграшок, гірлянд і прикрасити дерево у європейському стилі. Для ялинки висотою у 18 метрів закупили гірлянду жовтого кольору з-за кордону, довжина якої близько 8 кілометрів. Внизу ж встановили декорації-подарунки різної висоти: півтора метри, 1,20 та 1 метр.

Фото: 24 канал.

2018

Того року перед оперним встановили цільне дерево заввишки у майже 20 метрів. Ялинку місту подарували мешканці с. Буда Яворівського району Львівської області.

2019

Святкове дерево було заввишки 17,5 метрів, його прикрасили ілюмінацією у класичному стриманому і водночас вишуканому європейському стилі.

2020

Тоді ялинку привезли із Дрогобицького лісництва.

2021

17 грудня, на площі біля Львівського театру опери та балету урочисто відкрили головну ялинку Львова. Вона була заввишки 17 метрів, для громади Львівської МТГ подарував Василь Іванович Козленко, мешканець села Оброшине. Для ялинки було обрано нову концепцію новорічно-різдвяної ілюмінації. Сама ялинка була прикрашена рясним освітленням, але, окрім того, було додано іграшки у вигляді ромбів, різдвяних «павуків». А довкола дерева поставили нову мистецьку огорожу, яку створили за ескізами відомої львівської художниці Дарії Альошкіної.

2022

Загальноміська ялинка, яку встановили на площі перед Оперним театром, була меншою, ніж у попередні роки, – висотою 14 метрів. Її місту подарувало шкiряне пiдприємство Свiтанок». Верхівку прикрасили стилізованим протитанковим їжаком.

Фото: міська рада Львова

2023

Напередодні Дня святого Миколая у центрі Львова засяла головна ялинка. Її містові подарував мешканець Білогорщі. Загальноміська ялинка, яку звично встановлюють на площі перед Оперним театром, цьогоріч заввишки 14 метрів.

Фото: Іванка Дусько/Суспільне Львів

Ялинку прикрасили світловою ілюмінацією, яку закупили ще 2018 року, а на верхівку замість зірки повісили протитанкового «їжака», якого торік зі старих трамвайних рейок зробили на «Львівелектротранс».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: